PUBLICITAT

Les dificultats per aparcar molesten als pares del Col·legi M. Janer

  • Ferrer justifica les limitacions per reduir el risc d'accidents
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Pares amb els seus fills fan el camí de baixada després d'anar a buscar-los al centre escolar, ahir Foto: TONY LARA

L'inici de curs 2014-15 s'ha iniciat sense incidències importants, malgrat que sí que s'ha viscut cert descontentament entre alguns pares quan han portat els seus fills a l'escola. Concretament, parlem de les famílies del Col·legi M. Janer i a les dificultats que troben per aparcar. En el primer dia de curs, els agents de Circulació es van encarregar que cap conductor pogués parar o estacionar al costat del centre escolar de Santa Coloma, i els desviaven o a l'aparcament del Cedre (força més a baix), o carrer amunt. Ahir les mesures es van repetir.

Les famílies afectades es mostren en desacord amb aquesta situació. Segons ha pogut saber aquest rotatiu, durant una reunió de pares mantinguda el dia d'inici de curs es va posar sobre la taula aquesta situació. Va ser una reunió força tensa. La desviació cap a l'aparcament del Cedre no els convenç, ja que de seguida queda ple i cal buscar alternatives. Els pares han d'acabar aparcant molt lluny i han de caminar una bona estona, i en un dels viatges ho han de fer amb els seus fills.

La cònsol de la parròquia, Rosa Ferrer, va voler treure ferro ahir a la problemàtica. Va assegurar que les queixes són aïllades i que no els n'ha arribat cap de formal. La cònsol va justificar la mesura per evitar que es produeixin accidents davant de l'escola. És una zona on s'hi concentren alumnes, pares, transport públic i autocars. «Deixar aparcar allà és un perill per als nens», va assegurar.

Per aquest motiu, va demanar als pares que deixessin als seus vehicles al l'aparcament comunal del Cedre i que pugessin caminant. També hi ha l'opció d'agafar el transport públic.

La cònsol va assegurar que les mesures no són diferents a la de cursos enrere, i que mai s'ha permès l'aparcament a la zona propera al Janer. Finalment, Ferrer va afegir que si es va produir alguna incidència és més per un tema de novetat de l'inici escolar.

10.900 alumnes / Segons les xifres del ministeri d'Educació, encara provisionals, els centres educatius del país es van omplir el primer dia de curs amb 10.900 alumnes. Són xifres molt i molt similars a les de fa tot just un any. A més, no es trenca amb les tendències dels darrers cursos: On hi ha més gruix d'alumnat és a segona ensenyança, mentre que a maternal s'omple, però ja fa anys que no es creix.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT