PUBLICITAT

Andorra Telecom posa fil a l'agulla en la lluita contra els SPAM

  • Ara per ara hi ha una mínima part d'usuaris i empreses afectades
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El director de relació amb el client i màrqueting d'Andorra Telecom, Carles Casadevell, ahir. Foto: TONY LARA

Andorra Telecom prendrà mesures per millorar la gestió de la lluita contra els correus no desitjats, els anomenats SPAM. En concret procedirà al filtratge dels de sortida per evitar el bloqueig d'algunes adreces IP des d'organismes internacionals amb motiu de la gran quantitat d'e-mails brossa que surten del Principat.

A partir del proper 23 de setembre, l'operador filtrarà el trànsit del port 25 cap a destinacions fora del país. La iniciativa, que fa anys que s'aplica en països com França, Espanya o Estats Units, entre d'altres, té com a objectiu disminuir els SPAM que, ara per ara, es comptabilitzen en uns 450.000 diaris.

Els clients afectats per aquesta acció són aproximadament uns 1.000 residencials i uns 20 d'empresa, d'un total de més de 400 existents al país. Tots ells estan sent informats via correu per tal que puguin implementar les solucions necessàries per no patir cap interrupció en els seus enviaments. En aquest sentit, reben un manual per tal de poder resoldre el problema i alhora poden trucar al 115 per més instruccions.

USUARIS NO AFECTATS/ El bloqueig del port 25 no afectarà els usuaris amb comptes que incorporen la tecnologia SSL, que són la gran majoria. Usuaris de serveis com Gmail, Hotmail, Yahoo o Andorra.ad tenen per defecte activat l'SSL i per tant no veuran l'enviament d'emails bloquejat, només en el cas que facin servir un client de correu (és a dir, que no entrin a través del web) i que hagin desactivat l'opció SSL. Tampoc no afectarà les empreses que tenen contractat un paquet de connexió d'empresa, només als clients que, tot i ser empreses, tinguin un paquet residencial amb un servidor de correu.

La solució en el cas dels particulars serà activar la tecnologia SSL. Les empreses afectades que tenen contractat un paquet de servei residencial però que fan ús d'un servidor de correu hauran de migrar a un paquet d'empresa, el que suposarà un increment de preu.

ANDORRA WIFI/ D'altra banda, Casadevall va explicar que, hores d'ara, no tenen constància de cap queixa o reclamació en relació a possibles anomalies en el servei gratuït d'Andorra Wifi.

Al respecte va indicar que «en principi està funcionant bé» i en les properes setmanes faran un balanç del registre d'entrades dels mesos estiuencs. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT