PUBLICITAT

La roda de fira gira oficialment

  • Sarda confirma que l'atracció es quedarà a Escaldes fins al mes de febrer
IMAR MARTÍNEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

Tot i que ja fa un mes que funciona i està oberta al públic, ahir va ser la presentació oficial de roda de fira mòbil més gran d'Europa, situada a l'aparcament del Clot d'Emprivat d'Escaldes Engordany, entre les avingudes Nacions Unides i Consell de la Terra. Ni més ni menys que 75 metres de giny que permeten veure la vall a vista d'ocell, amb una capacitat de fins a 256 usuaris. La presentació es va fer a les 20.30 hores i això va permetre veure l'espectacular construcció amb les cabines il·luminades amb llums de colors. A l'acte hi van assistir nombroses autoritats del país i comunals, a més d'agents econòmics i el responsable de comunicació de l'empresa Mederyt, Santi Sardà. No van faltar familiars de totes les edats que van voler gaudir del viatge. La idea era posposar l'acte oficial fins passat Meritxell perquè es volia esperar que els andorrans tornessin de les vacances.

Es queda fins al febrer/ Sardà va confirmar que la roda es quedarà a Escaldes fins al mes de febrer aprofitant la temporada d'hivern, tot i que en un principi s'havia dit que seria fins al dia de reis. No hi ha dades concretes dels usuaris que ha fet servir el giny des de la seva posada en marxa, però el responsable de l'empresa va explicar que «a la gent li agrada molt i hem tingut molt bona rebuda, així que hem pres la decisió d'allargar l'estada». «Hi ha gent que ens ha comentat que està molt parada», però per Sardà «no es tracta de tenir cues com passava a Pamplona, per exemple, en dies punters», sinó que a Andorra hi ha una nombre de visitants lineal «i això és molt positiu tan per nosaltres com per als usuaris que vulguin gaudir l'experiència». La pròxima parada de la roda de fira itinerant després de l'estada a Andorra és València, en motiu de la celebració de les Falles.

A més, Sardà es va mostrar molt tranquil respecte al tema econòmic i va afirmar que «hem cobert les despeses de transport i instal·lació al Principat, per tant no perdem diners».

No hi ha acord tancat / Un dels temes dels que s'havia parlat molt quan l'atracció es va instal·lar a Escaldes, va ser l'opció d'oferir paquets amb els hotels i establiments, a més dels sopars que proposaven fer-hi. Sardà va explicar que «no s'ha arribat a un acord, però arribarà», i va insistir en què «volem involucrar a tothom, des dels grans hotels i comerços fins als més petits».

Emblema per Escaldes / La cònsol major d'Escaldes Engordany, Trini Marín, va considerar «molt positiu» el fet d'allargar l'estada a l'aparcament del Clot d'Emprivat, i va destacar que «des del moment en què va començar a instal·lar-se la roda, la rebuda entre els habitants va ser espectacular, anés on anés tothom em parlava del mateix». Un dels objectiu que s'han marcat des del comú i des de l'empresa és fer de la roda de fira «un emblema per Escaldes». Sardà va insistir en què «volem que tothom formi part i se la senti seva». Entre els nombrosos convidats a l'acte hi havia els directors de cinc escoles amb els qui Sardà va poder parlar per arribar a un acord i facilitar l'accés afegint-hi activitats per donar-hi un caire més educatiu. L'objectiu, segons Marín, és involucrar al màxim de ciutadans possible, perquè tot i que el comú només cedeix l'espai, «és una atracció molt engrescadora per Escaldes i per tot el Principat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT