PUBLICITAT

Curs de vídeo i fotografia per joves a Ordino

  • La formació artística per als més petits, l'altra gran novetat
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Foto: TONY LARA

El Comú d'Ordino va fer arribar a les escoles de la parròquia la guia d'activitats culturals, educatives i esportives per al curs acadèmic 2014-15. Hi ha dues novetats importants respecte als anys anteriors. Per una banda, destaca el curs de fotografia per a joves i un curs de vídeo que es realitzaran a La Capsa, Espais de creació, a càrrec del fotògraf i realitzador Àlex Tena. Aquesta és una novetat important i innovadora, perquè és una disciplina que no s'ensenya en cap altra escola del Principat. L'objectiu del curs de vídeo és que qualsevol persona assoleixi els coneixements suficients per realitzar un vídeo «professional» amb els recursos tecnològics que es troben a l'abast de tothom amb programaris de baix cost i dispositius mòbils com smartphones o tauletes. Com altra novetat destacada hi ha la formació artística que incorpora la plàstica per als més petits, infants de quatre a cinc anys, a Ordino i la Massana, impartida per la pintora Zoe.

La Capsa seguirà concentrant tota l'oferta formativa de disciplines artístiques de les Valls del Nord amb classes de dibuix, pintura, joieria creativa, ceràmica per a nens, etc. Totes les classes es faran a la sala La Buna de forma provisional mentre durin les obres del Centre Esportiu d'Ordino (CEO).

Activitats mancomunades / Pel que fa a les activitats mancomunades amb la Massana, destaquen l'Esbart Dansaire Valls del Nord tot i que les classes s'imparteixen totes a Ordino. La nova guia també comprèn les sessions de l'Escola de mares i pares, que es reprenen el 7 d'octubre amb les taules de treball, una iniciativa per donar veu a les principals inquietuds dels pares en les dinàmiques familiars. L'ensenyament musical quedarà dividit en un primer cicle de tallers de quatre a sis anys que s'impartiran a Ordino, i classes de llenguatge musical i cant coral a partir dels vuit anys que es faran a la Massana.

àrea esportiva / En l'àrea esportiva, s'inclou la informació del Club de Karate Xavier Herver, el Futbol Club Ordino, el Club de Judo i l'Esquí Club Ordino-Arcalís. Les classes de natació i de waterpolo se seguiran fent al Centre Esportiu, a més de les activitats dirigides i altres serveis que es realitzaran a les instal·lacions, com la dansa i el ioga.

La guia recull també les diferents propostes per a la gent gran, a partir dels 60 anys: gimnàstica, aquafitness, aquagym, piscina, sofrologia i taller de memòria, a més de les xerrades coordinades pel servei d'Atenció Domiciliària que començaran el 25 de setembre. A la Casa Pairal s'impartiran classes de diferents disciplines asiàtiques. Els principals equips comunals de la parròquia disposaran d'exemplars de la guia, on es troben els telèfons de contacte per a inscriure's a les activitats. Una altar forma d'apuntar-se a les activitats és dirigint-se directament al Servei de Tràmits del comú d'Ordino. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT