PUBLICITAT

L'òpera torna als cinemes

  • Illa Carlemany diu que la primera temporada ha estat un èxit
LAIA F. MAROT
ESCALDES- ENGORDANY

Periodic
Imatge d'una de les òperes passada l'anterior temporada. Foto: EL PERIÒDIC

La primera temporada d'Òpera i ballet als cinemes ha estat un èxit, tant, que els cinemes Illa Carlemany han decidit reprendre l'emissió de més obres, creant una temporada que començarà a l'octubre i s'estendrà fins a l'estiu, amb dues emissions al mes.

Actualment, els cinemes estan tancant el calendari i no van avançar quines seran les obres protagonistes d'aquesta temporada, tot i que van subratllar que «es continuarà apostant per emetre obres dels grans teatres i sales del món». La mitjana d'espectadors que van assistir a les sessions de la primera temporada va ser de 75 espectadors a cada passi. La temporada es va estrenar el 17 de juny amb una Traviata protagonitzada per la soprano alemanya Diana Damrau i amb direcció escènica a càrrec de Benoît Jacquot. La segona, Manon Lescaut, amb la soprano letona Kristine Opolais i el jove baríton britànic Christopher Maltman, i el britànic Jonathan Kent a la direcció escènica. La Cavalleria Rusticana va tenir, per acabar amb el capítol líric, la soprano Daniela Dessì, el tenor Fabio Armilato i el director Enrico Castiglione. Finalment, el cicle es va tancar amb el ballet La Bayadère de Mariinsky, amb el mestre Boris Gruzin a la direcció i el ballarí rus Vadim Muntagirov, estrella de l'English National Ballet, com a gran atracció.

La idea inicial quan es va crear el cicle era fer-ne una vintena de títols per temporada, alternant l'òpera i el ballet, amb l'objectiu d'oferir continguts alternatius. En aquell moment ja es va dir que no s'esperava una resposta massiva per donar continuïtat a la iniciativa, i que n'hi havia prou en constatar que hi ha un públic perquè els cinemes hi apostessin. I així ha estat, hi ha un públic andorrà que li agrada el ballet i l'òpera i que ha respost a la iniciativa, i per molt temps més. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT