PUBLICITAT

Un partit en cadira de rodes clourà la Diada

  • La FAAD portarà dues potències franceses i a Berty
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Fa no més de cinc anys que per aquestes dates, abans de què el VPC comenci la Lliga Francesa, es celebra la Diada del Rugbi, que consisteix en una jornada lúdica i festiva amb cada un dels membres que formen el que ells mateixos diuen «la família». Aquest any, però, s'ha colat una nova iniciativa en la Diada que, a més, serà l'acte estrella, el que clourà aquest dia tan especial del 13 de setembre.

Es tracta d'un partit de rugbi en cadira de rodes, un esdeveniment gens comú a Andorra però que a Europa guanya cada any en lligues domèstiques. La francesa, que és top i compta amb vuit equips, és la que proporcionarà els dos rivals: els toros de Saint Jory contra els Dragons de Perpinyà, actual campió. Dos equips formats per antics jugadors de rugbi que han esdevingut persones amb discapacitat com és el cas de l'exjugador de l'Stade Toulosain, cinc vegades campió de França i de la Copa d'Europa, David Berty, afectat per l'esclerosi múltiple i que al novembre de l'any passat va oferir una conferència a Andorra.

Segons el nou president de la Federació Andorrana d'Associacions de Discapacitats (FAAD), Pere Valls: «Volem que aquest acte no sigui excepcional, sinó normal. Aquesta és una eina d'integració més per als discapacitats, que com tothom, volem que tinguin una utilitat. Sigui en rugbi, sigui pintor». El partit es jugarà al Joan Alay i promet. Com es placa? Com es xuta a pals? «És un espectacle que val la pena», sentenciava el gerent de FAAD, Cinto Risco.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT