PUBLICITAT

Nou taller per aprendre a editar a la popular Viquipèdia

  • El Govern ha tingut en compte la bona acollida dels anteriors
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

L'Àrea de Lectura Pública i Biblioteques va anunciar ahir l'organització d'un nou taller per aprendre a editar la Viquipèdia el pròxim dijous 25 de setembre de 10 a 13 hores. El Govern ha tingut en compte la bona acollida dels dos primers tallers fets el mes de maig a Andorra dedicats a aquest mateix àmbit.

Els participants aprendran el funcionament intern d'aquesta eina: com editar continguts, gestionar arxius fotogràfics, citar les referències bibliogràfiques utilitzades, etcètera. L'objectiu és descobrir què hi ha al darrera d'aquesta enciclopèdia lliure, cada vegada més utilitzada entre la població i, fins i tot, a organitzar activitats com les viquimaratons per relacionar-se amb la comunitat seguint models d'èxit d'alguns centres i institucions.

La Viquipèdia en català és l'enciclopèdia de continguts lliures que tothom potmillorar. Actualment compta amb 436.168 articles, molts d'ells entrats perviquipedistes voluntaris.

Àlex Hinojo / El professor del curs serà de nou Àlex Hinojo, gestor cultural i expert en wikis, que treballa per augmentar i millorar les relacions entre el sector cultural i la comunitat del coneixement lliure a la recerca de noves vies per relacionar-se amb el patrimoni cultural i la cultura col·laborativa. Fa més de 10 anys que gestiona projectes digitals per a institucions com el Museu Picasso, CCCB, MACBA, Fundació Joan Miró o Patrimoni.gencat, entre d'altres. També treballa com a consultor a Europeana i és el creador de @CatalanMuseums. Les places són limitades i cal realitzar la inscripció (gratuïta) a la mateixa Biblioteca Pública del Govern.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT