PUBLICITAT

La Seu d'Urgell commemora la Diada Nacional i el Tricentenari

  • A la plaça de Sant Josep de Calassanç?i a la plaça Catalunya
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Inauguració de l'exposició dedicada al general Moragues Foto: AJUNTAMENT DE LA SEU

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell té preparada una programació d'actes institucionals per commemorar la Diada Nacional de Catalunya aquest dijous, 11 de setembre, que aquest any també commemora el Tricentenari de la Guerra de Successió (1714-2014). En aquesta ocasió, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, va manifestar que «aquesta no és una diada qualsevol. No només per allò que es commemoren 300 anys justos de la pèrdua de les llibertats i constitucions de Catalunya, sinó sobretot per tot el que tenim per endavant». I al respecte, l'alcalde urgellenc va afegir: «Som a les portes d'una consulta d'autodeterminació per decidir entre tots els catalans com volem el futur del nostre país. El moment és transcendent i ho és tant per la fita històrica que suposa, com per la cruïlla que tenim a tocar».

Els actes / La capital alturgellenca iniciarà els actes commemoratius de la Diada a les 10.30 hores, a la plaça de Sant Josep de Calassanç, amb la lectura del manifest d'Òmnium Cultural. Seguidament, tindrà lloc una lectura de poemes a càrrec de Joan Hernández amb acompanyament musical de Ricard Viliella i Zoryana Sokhastska.

En acabar ambdues lectures, es farà l'hissada de la Senyera, moment en el qual autoritats i assistents a l'acte cantaran l'himne d'Els Segadors. Es tancarà l'acte institucional de l'Onze de Setembre amb una ballada de sardanes amb la Cobla Vents de Riella. Aquesta ballada, que es farà a la plaça de Catalunya, compta amb el suport d'Amics de la Sardana de la Seu d'Urgell. H

Actes populars a Castellciutat

D'altra banda, els Amics de Castellciutat han organitzat un parell d'actes poulars per commemorar la Diada al poble.

Concretament a dos quarts de sis de la tarda se celebrarà la II Trobada-Concert de Joves Intèrprets de Castellciutat. I a dos quarts de nou del vespre tindrà lloc un sopar-barbacoa popular. Per participar-hi cal fer la reserva a Queviures Julià o al Cafè de la Mare. Ambdós actes es realitzaran a la plaça de l'Arbre de Castellciutat.

L'alcalde de la Seu d'Urgell anima a tots els urgellencs i urgellenques a participar activament en tots els actes de la Diada que se celebraran a la ciutat i també a que pengin senyeres als seus balcons.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT