PUBLICITAT

Rècord d'espectadors

  • Els cinemes Illa Carlemany han aconseguit el millor registre de públic des de que es van obrir gràcies a ?Ocho apellidos vascos'
  • PEL·LÍCULES DESTACADES
LAIA F.MAROT
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Espectadors als cinemes Illa Carlemany. Foto: TONY LARA

La pel·lícula Ocho apellidos vascos no només ha estat de les més taquilleres de la història del cinema al Principat, també ha fet que els cinemes Illa Carlemany aconsegueixin el seu millor registre d'espectadors des de que aquests es van inaugurar l'any 2010.

El film d'Emilio Martínez Lázaro va estar en cartellera des del passat mes de març fins al juny, un total de 13 setmanes, superant en permanència la gran producció de James Camron, Avatar, i va portar al cinema un total de 21.400 espectadors. No obstant, tal i com van informar els responsables dels cinemes, va ser Avatar l'any 2010 la pel·lícula que més recaptació ha aconseguit, ja que s'emetia en 3D, i , per tant,el preu és més elevat. Així doncs, la pel·lícula que més espectadors ha tingut ha estat Ocho apellidos vascos, seguida d'Avatar, i a la inversa pel que fa a recaptació.

Si observem la mitjana d'espectadors, la xifra es situa al voltant dels 700 diaris, uns 20.000 espectadors mensuals. Precisament la que ha aconseguit pujar la xifra de la mitjana ha estat la pel·lícula del romanç entre un sevillà i una basca durant la primavera.

TARDOR D'ESTRENES/ El balanç de l'últim any dels cinemes Illa Carlemany (agost 2013 - setembre 2014) és «més que favorable», tal i com van destacar els responsables. I per acabar aquest 2014, les perspectives són bones.

Els films que estan en cartellera en aquests moments estan tenint molt bones xifres i una «molt bona acollida per part del públic andorrà». Els responsables dels cinemes es refereixen a Lucy i a la producció espanyola El Niño.

Pel que fa a la primera, un thriller dirigit per l'escriptor i director Luc Besson i protagonitzat per la famosa actriu Scarlett Johansson, acompanyada pel guanyador de l'Òscar Morgan Freeman. Lucy és una jove que fa de traficant amagant la droga dintre el seu cos ( la mula). Però un dia, una de les bosses que transporta es trenca i el seu cos absorbeix els narcòtics. Com a conseqüència, adquireix poders sobrenaturals i la seva activitat cerebral assoleix nivells sorprenents. Les critiques a aquesta pel·lícula han estat desiguals, des de una «encantadora dins de la seva estupidesa (...)» de Peter Bradshaw al The Guardian fins a «animada per la presència de la Sra. Johansson, el Sr. Besson manté la seva màquina d'entreteniment en funcionament. Pot ser que sigui un trampós, però també és un artista en el qual es pot confiar.» de Manohla Dargis al The New York Times.

Pel que fa a El Niño, des dels cinemes Illa Carlemany «s'espera que aquest llargmetratge espanyol continuï pujant i aconsegueixi molts bons resultats», tenint en compte que les crítiques han estat molt positives; un exemple: «un guió compacte i amb bons girs, unes interpretacions elegants i uns efectes visuals de qualitat són les característiques principals d'aquesta pel·lícula.», de Jonathan Holland al The Hollywood Reporter . Aquesta pel·lícula del director de l'exitosa Celda 211 i també protagonitzada per Luis Tosar, aquesta vegada en el paper de policia i no de pres, explica la història de dos joves, el Niño (Jesús Castro) i el Compi (Jesús Carroza) que volen iniciar-se al món del narcotràfic en l'estret de Gibraltar. Per la seva banda Jesús (Tosar) i Eva són dos agents de Policia antidroga que porten anys tractant de demostrar que la ruta de l'haixix és ara un dels principals ‘coladors' de la cocaïna a Europa.

Pel que fa a la previsió fins a finals d'any, s'espera que Torrente 5, que s'estrenarà a l'octubre, Juegos del Hambre: Sinsajo, que s'estrenarà al novembre i el Hobbit: La batalla de los cinco ejércitos al decembre, faci augmentar el nombre d'espectadors.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT