PUBLICITAT

Esteve Albert desperta curiositat

  • La Fira del llibre del Pirineu tanca amb un balanç positiu d'assistència i de vendes
L. F. M
ORGANYÀ / bARCELONA

Periodic
Imatge dels estans a la Semana del Llibre en català a Barcelona. Foto: EL PERIÒDIC

L'Editorial Andorra ha estat una de les presents a les dues cites literàries del passat cap de setmana, la Fira del llibre del Pirineu i la Setmana del llibre en català a Barcelona (que s'allargarà fins al proper diumenge), i el balanç que n'ha fet és molt positiu. «A Organyà ens ha anat molt bé comparat amb altres anys pel que fa al públic i les vendes», va explicar l'Àngels Xandri d'Editorial Andorra, i a Barcelona, «hi ha hagut molta gent, el dissabte va ser el dia més fort i les vendes van força bé», va informar Inés Sánchez, la Cap d'Àrea de Lectura Pública i Biblioteques del Govern que atén l'estand del Ministeri de Cultura a la capital catalana.

Les dues van coincidir en destacar la repercussió que està tenint la celebració del centenari de l'escriptor Esteve Albert. Sánchez va explicar que a Barcelona «desperta curiositat» i Xandri va afegir que també n'ha despertat a la fira d'Organyà, i que es nota el «ressò» que se n'ha fet. Un altre dels llibres que està venent-se força bé a Barcelona, segons va dir Sánchez, és el còmic Història digital d'Andorra.

2.500 persones

Un dels canvis que explica l'èxit d'aquest any de la Fira del llibre del Pirineu ha estat «el nou emplaçament, als porxos del nucli antic, que ha donat molt bon resultat», segons va explicar l'alcalde d'Organyà, Toni Fiol. Xandri va recolzar el nou espai i va confirmar que ha estat molt ben valorat pels expositors, escriptors i visitants. Així doncs, el més provable és que aquest format tingui continuïtat en les pròximes edicions.

Fiol va destacar, per altra banda, el teatre itinerant Els vells papers de Miret i Sans de Somhiteatre «que han estat molt aplaudits» i l'entrega dels premis literaris Homilies d'Orgaynà, amb la presència del arquebisbe Joan Enric Vives i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell. El premi Pirineu de narració literària se'l va endur l'escriptora de Ges (Alt Urgell) Laura Casanovas per Els secrets dels miralls. Josep Masanés va guanyar el Lletres de Dona amb La dona que tenia dues mares i el premi Grau i Colell de poesia va ser per Valentí Ribes, per Deixa'm ser de tu. El Germans Espar de relats el va guanyar Francesc Ricart amb Retorn a la vella masia i el premi Alt Urgell de joves autors Pol Bechmann per L'inversemblant. Joan Aixàs va rebre l'Albert Vives de periodisme pels seus articles a la premsa del Pirineu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT