PUBLICITAT

L'arròs pirinenc es reivindica

  • Un cuiner de la Seu és convidat a la Fira més important del món a Isola della Scala
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Puente, amb el plat d'arròs amb bacallà que cuinarà a la Fira del Riso d'Isola della Escala. Foto: ACN / FERRAN GARCIA QUERALT

El xef del Restaurant Paisatges de la Seu d'Urgell, Francisco Puente, ha estat convidat a elaborar un sopar a la Fira de l'Arròs més important del món, que se celebra durant un mes a la població italiana d'Isola della Scala. Puente, que passarà tres dies a la Fira cuinant plats amb arròs típics del Pirineu, tindrà com acte central l'elaboració de un menú per sopar per a un centenar de persones. Puente afirma que «és un honor» haver estat convidat a una de les fires més importants del món i on hi participen els cuiners més especialitzats en l'arròs. La Feria del Riso, que se celebra entre els dies 17 de setembre i 12 d'octubre, convoca a més de 500.000 visitants i uns 400.000 cuiners i expositors.

Isola della Scala, una població de 19 quilòmetres al sud de Verona i amb 11.000 habitants, té unes característiques molt semblants a la Seu d'Urgell, explica un dels responsables de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell, Xavier Socías. En aquest sentit, Socías, afirma que «per a la Seu i la seva Fira del Formatge la Fira d'Isola della Scala és un exemple de com s'hauria de projectar la Fira del Formatge».

La relació entre Isola della Scala i la Seu d'Urgell ve gràcies a un acord de col·laboració entre els dos municipis per ajudar-se mútuament en la promoció dels productes agroalimentaris locals. Està previst que la relació es prorrogui en el temps articulant-se al voltant del cap de setmana del Risotto a la Seu i la participació d'establiments de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell a la Fiera del Riso, informa l'ACN.

Puente oferirà un menú, amb base d'arròs, per a un centenar de persones la nit del 24 de setembre, emmarcat en l'apartat l'Arròs al món. El menú que representarà al Pirineu i Catalunya a la fira serà: un entrant, la famosa tapa del contraban; un primer plat a base de formatges del Pirineu; un segon plat, arròs amb bacallà; i unes postres, un pastís borratxo d'arròs.

Per elaborar aquest sopar per a 100 convidats, Puente, necessitarà deu quilograms d'arròs, deu quilos de tomàquet, tres quilos de ceba confitada, cinc quilos de pastanaga, carbassó i pebrots, sis quilos de cloïsses i uns 40 calamars. La regió on s'ubica Isola della Scala es caracteritza per les seves importants zones humides i rius, on es cultiva una varietat d'arròs amb Denominació d'Origen Protegida.

A més, la fira es caracteritza per un plat, Rissotto all'Isolana, un arròs amb vedella, filet, mantega, pebre, canyella, romaní i formatge parmesà. Durant el mes que dura la fira, a més, hi ha multitud d'activitats complementàries, visites guiades a les plantacions, obres teatrals, concerts, activitats infantils i concursos gastronòmics.

Socías destaca la promoció que permet fer de la Seu en un territori de característiques molt semblants i on, com a la Seu, tenen un producte estrella. Per a Socías, a més del territori i de la matèria prima, llets, làctics i derivats, el que «permet és no només donar a conèixer el destí turístic que es la Seu sinó també la seva gastronomia».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT