PUBLICITAT

Dues persones detingudes per sostreure cablejat a l'Alt Urgell

  • Transportaven el coure en un remolc per la C-13, al terme de Lleida, per vendre'l en una deixalleria?
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Remolc on els detinguts traslladaven el cablejat, a l'aparcament de la caserna dels Mossos a la Seu. Foto: mossos d?esquadra

Els Mossos d'Esquadra van detenir dos homes de 44 i 39 anys, de nacionalitat espanyola i maliana i veïns de les Valls d'Aguilar i Alcarràs, respectivament, com a presumptes autors de tres delictes de furt. La detenció es va produir dijous passat quan en un control policial a la C-13, a Lleida, els agents van detectar un vehicle que circulava amb tres tones de cable telefònic. En fer les comprovacions escaients, van poder constatar que es tractava de material sostret a finals d'agost en diferents instal·lacions de telefonia dels municipis d'Organyà, Coll de Nargó i Ribera d'Urgellet.

Durant el control els agents van detectar un turisme tot terreny que duia un remolc amb un clar excés de pes. En comprovar-ne l'interior, van constatar que anava carregat amb unes tres tones de cable telefònic. Arran d'aquesta troballa, i davant les incongruències dels dos ocupants del vehicle, es van realitzar diverses gestions per tal d'esbrinar l'origen d'aquest material.

Tècnics de l'empresa de telefonia desplaçats a comissaria van confirmar que el material recuperat havia estat sostret a finals d'agost en diferents instal·lacions de telefonia de varis municipis de l'Alt Urgell i del Segrià.

Per aquest motiu, es va procedir a la detenció dels dos ocupants del vehicle com a presumptes autors de quatre delictes de furt. Tot apunta que el cable havia estat sostret dies enrera i que els detinguts l'havien recollit de diversos amagatalls i es disposaven a vendre'l en alguna deixalleria de la capital lleidatana.

La investigació continua oberta, per tal d'aclarir si els detinguts poden estar implicats en altres sostraccions similars. Un d'ells, el de nacionalitat espanyola, té nombrosos antecedents. Tots dos van quedar en llibertat amb l'obligació de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT