PUBLICITAT

Els veïns de Santa Coloma, molestos amb el 'passotisme' del Govern

  • Se senten abandonats quan hi ha inundacions i reclamen a l'Administració un protocol d'actuació
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un veí es posa mesures de contenció al seu comerç per prevenir-se dels aiguats. Foto: TONY LARA

Nou capítol del llibre de la indignació dels veïns de Santa Coloma amb el suport que reben quan cauen aiguats de consideració. Les pluges de dijous al vespre van tornar a omplir d'aigua els carrers, baixos i comerços de l'avinguda d'Enclar de Santa Coloma, sobretot en el tram comprès entre el carrer del Prat Condal i la rotonda de Maria Janer. I no parlem d'aigües de pluja, sinó d'aigües fecals. Els veïns se senten desemparats cada vegada que s'aproxima tempesta. Lamenten que el Govern, a través de Protecció Civil, i també els Bombers i la Policia, no els ajudin en les mesures de prevenció ni actuïn amb celeritat quan es produeixen episodis d'aigua de les dimensions del de dijous.

«Els Bombers van arribar 45 minuts tard, quan els treballadors del comú ja havien tret l'aigua; la Policia hi va estar només dos minuts i sense sortir del cotxe; i un vehicle de Protecció Civil va passar per davant sense ni tant sols parar», va lamentar ahir el president de l'Associació de Veïns de Santa Coloma, Carles Perea. El president va assegurar que van fer fins a 15 trucades demanant ajuda, perquè estaven inundats, «però ens deien que truquéssim més tard».

Com a conseqüència, van haver de ser els propis veïns els que van haver de tallar el trànsit per evitar mals majors. L'associació ha penjat un vídeo a la seva pàgina del Facebook on es veu una veïna prohibint el trànsit i tallant-lo amb un cubell de la brossa.

Els únics que van assistir amb rapidesa al lloc dels fets van ser els operaris comunals. Van optar per tallar un carril de manera més oficial mentre, amb una cuba, retiraven l'aigua.

Qui sí que es va desplaçar al lloc dels fets per veure com es desenvolupaven els treballs va ser la cònsol de la capital, Rosa Ferrer.

Reunió amb areny / Però per evitar els extrems d'haver de tallar la carretera, o almenys per intentar que es pugui extreure l'aigua el més ràpid possible, el col·lectiu de Santa Coloma exigeix que el Govern posi sobre la taula un protocol d'actuació conjunt amb el Comú d'Andorra la Vella, ja que la zona conflictiva és competència de l'Administració central i comunal. Un protocol que hauria de permetre pal·liar aquesta situació d'inundacions fins que no finalitzin les obres de separativa d'aigües iniciades pel comú. I si aquest protocol ja existeix, al parer de l'associació «no és l'adequat».

«Quan estiguin enllestides les obres no hi haurà problema, però ara cal desenvolupar algun sistema», va opinar Perea. Si el Govern no mou fitxa, l'associació té la intenció de demanar una reunió amb el director de Protecció Civil, Francesc Areny.

Li demanaran, per exemple, que els facilitin eines per tal d'evitar que l'aigua es coli als comerços, «ara ho hem de fer amb sacs», va lamentar Perea. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT