PUBLICITAT

El BP s'estrena a casa amb el Burela

  • El plat fort del dia és a les 18.30 al Poliesportiu, en un duel importantíssim de la Divisió de Plata
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un matx del BP Andorra de la temporada passada. Foto: TONY LARA

El BP Andorra debuta a la lliga 2010-2011 de Divisió de Plata al Poliesportiu d'Andorra aquesta tarda a les 18.30. El rival és dels complicats de la categoria, ja que el CD Burela, tot i que ha perdut el potencial dels últims anys, continua amb el cartell d'equip gran. Els gallecs arriben al Principat amb la tranquil.litat que no té el conjunt andorrà, ja que si bé el Burela suma sis punts en tres partits i ocupa la 7a posició de la classificació, el BP només ha aconseguit treure un punt dels dos únics partits que ha disputat fins el moment, tots dos lluny del Principat. Amb aquest bagatge, l'Andorra és 14è a la taula, i necessita no deixar escapar cap punt de casa seva per poder aspirar a la lluita per l'ascens, el gran objectiu de la temporada.

Jandro Álvarez tindrà l'equip al complet, però amb el dubte fins el final de Moisés, que tot i la possibilitat que jugui alguns minuts, no ho farà en plenes facultats pel fort cop que pateix al bessó de la cama esquerra. De la resta de la plantilla, tots estan en condicions per deixar a casa els tres punts. En tot cas, Jandro va confirmar en la roda de premsa prèvia al partit d'avui que el brasiler Paulinho "encara està lluny de la seva millor forma": "Físicament no està, el ritme de partits s'ha d'agafar amb partits; sobretot en defensa és el que menys ha entrenat, el que passa és que Paulinho en atac ens dóna un plus i això ho hem d'aprofitar". Jandro assumeix que el seu equip millora de mica en mica, però demana "temps" per veure resultats reals en el joc. El que sí té clar és que no es pot caure de nou en la davallada habitual al final de cada matx.

DUATLÓ - La sisena edició de la pujada al Casamanya.

A les 10.00 des de la plaça Major d'Ordino es donarà la sortida a la sisena edició de la Duatló ordinenca. La cursa consisteix en una pujada en bicicleta al Coll d'Ordino, des d'on es fa una transició per pujar a peu fins el cim del Casamanya. La inscripció és gratuïta i està oberta a tothom. Es preveu una trentena de participants. La pròxima cita semblant serà el 3 d'octubre, amb la pujada al Comapedrosa.

ESCALADA - Jove expedició a la Copa Catalana de Sabadell.

Continua la Copa Catalana d'escalada en bloc. La cita és a Sabadell amb tres representants andorrans: Bernat Escorihuela, Guillem Colell i Roger Colell, aquests dos debutants amb 14 i 12 anys, respectivament, pels 16 amb què compta Escorihuela, que aquest any ha debutat al Mundial júnior.

FUTBOL - La sub-17, en l'última ocasió per puntuar.

La sub-17 tanca avui la fase de classificació per l'Eurocopa amb un últim partit contra les Illes Fèroe. Andorra suma zero punts després de dos partits, el mateix bagatge que els nòrdics, que tampoc no han tret cap punt dels partits contra Eslovàquia i Hongria, país on es disputa aquesta ronda. El partit serà a les 12.00 a la localitat hongaresa de Buk.

HOQUEI PATINS - El HC Cevalls vol el triomf al Pla de Santa Maria.

L'Andorra HC Cevalls té aquesta tarda (18.00) el segon compromís oficial de la temporada al grup A de la Primera Catalana. El seu duel serà a domicili, a la pista del Pla de Santa Maria. El Cevalls va aconseguir la victòria en la jornada inicial, quan va guanyar al pavelló Comunal el CH Castellet (2-0). El conjunt entrenat per José Luis Alessi té com a intenció millorar el paper de la campanya passada i ser per tant en la part alta de la classificació

MOTOR - Vinyes i Dabad, a la Supercopa d'Espanya.

Amàlia Vinyes i Josep Maria Dabad són de nou en competició amb el Seat León, però ara a la Supercopa d'Espanya, després de l'experiència de fa set dies a Xest amb l'Eurocup. La competició espanyola és al nou circuit de Los Arcos (Navarra). Després dels entrenaments d'ahir, avui hi ha dues curses i demà la tercera. El cap de setmana serà molt llarg per als dos andorrans per tal de continuar millorant les seves prestacions en un circuit de carreres.

La jornada esportiva de demà diumenge no serà menys que la d'avui. Per demà el plat fort és a les 17.00 al Poliesportiu d'Andorra amb el BC River Andorra que lluitarà per la Lliga Catalana contra l'ADT Tarragona. El matx serà de gran importància per veure l'evolució de l'equip que entrena Joan Peñarroya, però també per lluitar pel primer títol de la temporada, a més de veure en acció l'última incorporació dels andorrans, el base Jon Santamaría.

DIUMENGE - El River, el VPC i la Lliga els protagonistes de demà.

Però si el bàsquet no és del gust del lector, també hi haurà futbol, com cada diumenge, encara que es poden combinar tots dos plats sense tenir una indigestió. Es disputa a Alàs i a Aixovall la segona jornada de la Primera Divisió, amb els següents horaris i enfrontaments: a les 12.00 a Alàs, el Lusitans-Inter Escaldes; a la mateixa hora, però a Aixovall, l'UE Santa Coloma-FC Encamp; a les 16.00, a Aixovall, el Casa Benfica-Sant Julià; i a les 18.00, també a Aixovall, el FC Santa Coloma-Principat.

El diumenge es completa amb més cites lluny del Principat. El VPC Andorra de rugbi comença la lliga a Honor i ho fa a domicili contra el Tarascó (15.00), un rival que ha de ser la primera víctima de l'equip de Michael Broad per començar el camí de l'ascens, després de baixar la temporada passada des de la Tercera Federal. Així mateix, en futbol el FC Andorra, líder del grup 5 de la Primera Territorial, juga a les 17.30 a Artesa de Segre per intentar mantenir-se invicte. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT