PUBLICITAT

Augment espectacular del nombre de persones contagiades

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

L'Organització Mundial de la Salut ja ha registrat 3.069 casos d'Ebola dels quals 1.552 han resultat mortals en el brot aparegut en quatre països de l'Àfrica Occidental, segons el nou balanç de finals del mes d'agost. El recompte anterior, del dia 20, estimava en 2.615 casos d'Ebola, dels quals 1.427 pacients ja haurien mort, xifra que suposa 400 nous casos declarats en menys de 10 dies. El brot actual és el més greu des que es va descobrir la malaltia el 1976.

L'OMS i altres organitzacions sanitàries que lluiten contra la propagació de l'Ebola consideren que, malgrat la seva gravetat, les estadístiques sobre el nombre d'infectats i morts per la malaltia no reflecteix la realitat i que les víctimes són en realitat moltes més.

Les situacions més greus es registren a Libèria, amb 1.378 casos, incloent 694 morts; i a Sierra Leone, amb 1.026 casos i 422 decessos, segons l'OMS. A Guinea hi ha 648 persones afectades, inclosos 430 morts, mentre que a Nigèria --on el brot es manté sota control-- hi ha 17 casos i 6 morts.

LOCALITATS/ A l'actualitzar les estadístiques sobre l'Ebola, l'OMS va subratllar que la majoria de casos segueixen concentrats en poques localitats. El 62% de tots els casos reportats corresponen a l'àrea considerada com l'epicentre del brot: Gueckedou (Guinea), Lofa (Libèria) i, Kenema i Kailahun (Sierra Leone).

L'organització considera que són de particular preocupació les capitals d'aquests països per la seva densitat demogràfica i per les repercussions que aquesta situació pot tenir en els viatges i el comerç. L'OMS va aclarir així mateix que en aquestes xifres no inclou un brot simultani d'Ebola que està tenint lloc a la República del Congo, però que no està relacionat amb el de l'Àfrica Occidental ja que es tracta d'una soca del virus diferent de la que circula a aquests països. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT