PUBLICITAT

Bons resultats econòmics del Congrés Mundial de turisme de neu

  • L'esdeveniment es va tancar amb un superàvit de prop de 23.000 euros
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto:

Els organitzadors del 8è Congrés mundial de turisme de neu i muntanya, que es va celebrar els dies 9 i 10 d'abril d'aquest any, van fer el balanç definitiu d'aquest esdeveniment. En aquest sentit, l'Executiu, a través d'un comunicat, assenyala que la valoració ha estat positiva, tant per part del Govern, com del Comú d'Andorra la Vella, de l'Organització Mundial del Turisme (OMT) i dels participants.

Pel que fa a l'aspecte econòmic, es disposava de 180.426 euros d'ingressos i les despeses van ser de 157.476 euros, de manera que s'ha aconseguit un superàvit de 22.949 euros.

L'èxit d'aquest Congrés, segons el Govern, permet potenciar la imatge d'Andorra com a destinació de congressos i complementar el treball de l'Andorra Convention Bureau.

PARTICIPACIÓ/En aquest sentit, es destaca l'elevada participació durant els dos dies del Congrés respecte d'anteriors edicions, amb 451 inscrits. D'aquests, 436 van assistir al Congrés (181 de nacionalitat estrangera). Entre els assistents hi havia 34 periodistes de França i Espanya, més els d'Andorra. Durant la 7a edició del congrés, celebrat a la Massana l'any 2012, el nombre d'inscrits va ser de 400, dels quals 164 procedien de fora del país.

Per primera vegada, van patrocinar el Congrés empreses estrangeres i nacionals, i es va crear una zona d'expositors per a empreses, el que va representar un ingrés de 10.750 euros.

TEMÀTICA/ La temàtica del Congrés es va centrar en la muntanya a l'estiu sota el títol ‘Noves tendències del turisme de muntanya a l'estiu'.

Es va parlar sobre el nou potencial del turisme de muntanya durant el període estival, de les noves oportunitats de creixement i reptes en les destinacions de muntanya, de les perspectives de futur, i les estratègies necessàries per explotar el nou potencial d'aquest tipus de turisme. També es va parlar de les noves tecnologies i de les aplicacions mòbils adaptades per a la muntanya.

El Congrés va comptar amb 23 ponents procedents d'Europa, Àsia i Amèrica, vinguts de països com Àustria, Suïssa, Espanya, França, Itàlia, Canadà, Estats Units, Corea, Alemanya i Andorra.

La propera edició del Congrés mundial de turisme de neu i muntanya serà a Sant Julià de Lòria, l'any 2016.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT