PUBLICITAT

Torra denuncia amenaces als tècnics sanitaris afiliats a l'USdA

  • El portaveu sindical assegura que se'ls intimida amb les seves condicions laborals
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un bomber a l'interior d'una ambulància, aquesta setmana Foto: ÀLEX LARA

L'afer dels tècnic sanitaris responsables del transport no urgent continua portant controvèrsia. Ahir l'USdA va tancar una reunió que va començar dimecres de la qual només va sortir la coincidència de que cal treballar per aconseguir un acord que «sigui beneficiós», segons va apuntar ahir el representant sindical Joan Torra, que es va mostrar sorprès per les declaracions de dos empleats de l'empresa concessionària que han actuat com a portaveus de la plantilla.

Torra es va desmarcar de la presumpta calma laboral i va assenyalar que els contractes van ser signats dilluns passat, i no fa 15 dies com van manifestar Carles Munbardó i David Texeira. «Els vuit afiliats que tenim de l'anterior empresa que s'han incorporat a la nova van signar dilluns, i només un fa 15 dies, i són els únics dels 22 treballadors. A la resta se'ls ha comunicat que els seus salaris seran els mateixos», va assegurar el també president de l'Associació de Bombers (ABA).

assessorament / D'acord amb les seves declaracions, la serenor queda encara molt lluny. Torra va denunciar «amenaces i represàlies als afiliats a l'USdA –que va xifrar en 28– que intentin fer declaracions o donar la cara», i les va traduir en pressions sobre les seves condicions laborals, «i per aquest motiu l'USdA s'ha fet càrrec del seu assessorament», va precisar Torra. Entre les principals reivindicacions el sindicalista va puntualitzar el respectar el Codi Laboral –«l'empresa ho té molt difícil per complir pel que fa als descansos i altres punt»– o garantir l'antiguitat. El portaveu de l'USdA va explicar que l'empresa d'ambulàncies té una subrogació «i si d'aquí dos anys perd la concessió no està clar que els treballadors cobrin també els set anys que fins ara tenen acumulats». Segons Torra la subrogació s'hauria d'haver formalitzat amb el SAAS i no amb l'empresa Ambulàncies del Pirineu.

Torra també es va mostrar molest per les declaracions públiques que han fet dos dels tècnics sanitaris, «que han carregat contra l'USdA sense dir la veritat».

els torns / Un altre punt que està sobre la taula de negociació entre la plantilla i l'empresa són els torns. Precisament ahir van ser elegits tres representants –es van presentar voluntaris– perquè dialoguin sobre el que Torra va definir el «cavall de batalla», i van ser triats a través de diferents diàlegs dels empleats via whatsApp.

El portaveu sindical va fer un repàs de la situació i va recordar que els sanitaris afilats a l'USdA han cobrat tots la indemnització, i que els sis que van ser acomiadats han trobat un altre lloc de treball.

En un to més conciliador, Torra va definir el paper del sindicat d'assessorament per aconseguir un acord que sigui «beneficiós» i que acabi finalment amb aquesta disputa pública.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT