PUBLICITAT

Nova sèrie audiovisual per donar a conèixer el paisatge del país

  • ?Estat Natural' s'emetrà a partir de la setmana vinent per Andorra Televisió
EL PERIÒDIC
SAN JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Foto:

El programa Estat Natural, una sèrie audiovisual a través de la qual es dóna a conèixer la riquesa del medi natural andorrà, va ser presentat ahir. La sèrie, ideada i promoguda pel Centre d'Estudis de la Neu i de la Muntanya d'Andorra (Cenma) de l'Institut d'Estudis Andorrans i patrocinada per Crèdit Andorrà, consta de 53 capítols d'entre tres i quatre minuts de durada i que expliquen els resultats de la recerca que es duu a terme des d'aquesta institució pel que fa al paisatge, els fenòmens naturals, el canvi global o la diversitat biològica i geològica del país, entre d'altres.

Estat Natural s'emetrà a partir del 9 de setembre per Andorra Televisió, de dilluns a divendres abans dels informatius. Cada setmana es divulgarà un capítol diferent. Les emissions finalitzaran l'11 de setembre de 2015.

xarxes socials / A banda dels 53 capítols, s'editaran també una sèrie de 10 píndoles de 40 segons concebudes específicament per ser difoses a les xarxes socials, i poder així viralitzar millor els continguts, interactuar amb els espectadors i arribar al major número de persones possible.

El guió, que ha anat a càrrec de dues investigadores del Cenma, Marta Domènech i Natàlia Gallego, dóna tot el protagonisme a les imatges i als investigadors del Cenma, que a través de les seves explicacions i d'entrevistes guien l'espectador.

Marta Domènech va explicar que la motivació per fer els programes ha estat «la passió que tenim al Cenma per estudiar el patrimoni natural d'Andorra. Som una plantilla vocacional», va afegir, «i tenim il·lusió per donar a conèixer aquest país en tota la seva riquesa natural». La investigadora creu que a Andorra «la realitat del dia a dia fa que veiem molt de formigó i sembla que això ens deslliga del medi natural, però cada cop, ja sigui a través de l'esport o de l'oci, ens atrevim més a sortir d'aquest fons de vall i descobrir Andorra». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT