PUBLICITAT

Escaldes redueix la xifra de funcionaris fins a nivells del 2005

  • L'any 2008 el comú tenia 319 fixes, l'any vinent en tindrà 266
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Marín al fons, i Mañosas en primer pla, durant un consell de comú recent Foto: ÀLEX LARA

el Comú d'Escaldes-Engordany comptarà l'any vinent amb 266 treballadors fixes. Són una desena menys que aquest any, i representa tornar a nivells del 2005. La reducció és fruit de l'acord al que van arribar tots els comuns d'ençà l'esclat de la crisi de no contractar nous funcionaris excepte necessitat estricte. Les jubilacions es cobreixen amb edictes interns.

La cònsol escaldenca, Trini Marín, va facilitar aquestes xifres arran d'una pregunta del conseller de l'oposició, Aleix Mañosas, durant la sessió de consell de comú celebrada ahir a la tarda. Mañosas es qüestionava si la plantilla actual estava sobredimensionada. Marín va explicar que no s'havia fet cap estudi al respecte però va defensar tota la plantilla i l'augment de serveis que ha viscut la parròquia els darrers anys.

Paral·lelament, la cònsol també va defensar la mobilitat interna a la plantilla comunal. Va posar l'exemple dels aparcaments comunals i de la seva renovació. Amb màquines més modernes ja no cal una plantilla tan extensa, motiu pel qual una part d'ella s'ha traslladat a un altre departament.

En l'actualitat, el comú compta amb 273 funcionaris, sis de relació especial i 47 eventuals. La xifra d'eventuals és la correcta segons el parer de Marín, i segueix la política encetada el 2009 de contractar eventuals per períodes i necessitats concretes. Per períodes escolars, per exemple, i per necessitats com obres de rehabilitació a la via pública. Per a l'any vinent es preveu mantenir aquesta cinquantena.

Precisament, Mañosas va criticar aquesta política d'anar reduint personal fix i en canvi anar augmentant el personal eventual.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT