PUBLICITAT

Encamp destinarà 88.000 euros a embellir el carrer Major

  • Sans critica al comú per no adaptar-se a la llei de patrimoni
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
La sessió del Consell de Comú, ahir Foto: ANA / G.L.T.

El Comú d'Encamp va aprovar una modificació de pressupost de gairebé 88.000 euros per tal poder dur a terme diferents accions de millora al carrer Major. Entre d'altres coses, es repavimentarà tota la via i se'n millorarà tant la il·luminació com el mobiliari urbà. Tot plegat es va aprovar en la sessió de Comú d'ahir, en què també es va informar de l'execució del pressupost durant el segon trimestre d'aquesta any. La corporació va tancar el període amb un superàvit de 4.620.688 euros.

Les obres al carrer Major començaran aquesta tardor. Això serà possible després que en la sessió de Comú s'hagi aprovat una modificació del pressupost de gairebé 88.000 euros per tal de poder fer front als treballs.

El cònsol major de la parròquia, Jordi Mas, va destacar que «entenem que el carrer Major és un punt important i necessitava una millora de la pavimentació, de la il·luminació i del mobiliari». És per això que es vol que les obres s'iniciïn ja aquesta tardor per tal que estigui a punt el més aviat possible. Mas va remarcar que el termini d'execució no serà massa llarg, ja que «no hi ha obra major».

D'altra banda, en la sessió també s'hi va informar de l'execució del pressupost durant el segon trimestre de l'any. Tal com va donar a conèixer el conseller d'Administració i Finances, Ramon Jordana, a 30 de juny de 2014, el Comú d'Encamp presenta un resultat pressupostari global positiu de 4.620.688 euros.

Per la seva banda, el conseller de la minoria del PS, Joan Sans, va alertat que el comú no s'ha adaptat a les noves competències que li brinda la Llei del Patrimoni Cultural, en matèria de protecció de monuments. Sans va recordar que amb l'aprovació de la llei, el comú és qui ha de dirimir si una obra es pot fer o no a partir dels vint metres del monument, i va lamentar que la corporació comunal encara no s'ha adaptat a aquesta competència.

actualitzar criteris / Així doncs, es va demanar demanat «què passarà si demà un particular entra al comú una petició d'obra a 20 metres i un centímetre d'un monument», i va criticar que el comú, en el moment en què es va aprovar la llei al Consell General, hauria d'haver actualitzat els seus criteris per tal de fer front a aquestes possibles demandes, informa l'ANA.

Sans va assegurar que això «demostra aquest servilisme cap a altres comuns que deuen haver forçat que tots s'apuntessin a promoure i a entrar aquest projecte de modificació de la Llei de Patrimoni Cultural». El conseller de la minoria va insistir i va lamentar que el Comú d'Encamp «no està preparat» per assumir aquestes competències.

El cònsol major, Jordi Mas, va respondre que els criteris que ja hi ha recollits actualment en el POUP no s'han de modificar massa i «únicament cal canviar les distàncies dels trams que ara s'han tocat». Mas es va mostrar confiat que «el departament tècnic està capacitat per poder donar una resposta efectiva i real a qualsevol projecte que pugui entrar».

Tot i això, va remarcar que els nous criteris per adaptar-se a la modificació de la llei quedaran establerts en el nou POUP, que segons va assegurar, s'aprovarà ben aviat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT