PUBLICITAT

Bartumeu i el primer ministre de Kosovo tracten sobre la independència

  • El reconeixement és acord a decisió del 22 de juliol del 2010 del Tribunal de la Haya reconeixint la independència de Kosovo
  • El cap de Govern avisa que Andorra es manté sempre atenta a les posicions internacionals dels seus dos veïns
EL PERIÒDIC
NOVA YORK


26-09-2010bartu
Jaume Bartumeu, amb el primer ministre de Kosovo, Hashim Thaci. Foto: S.F.G.
En el marc de les trobades bilaterals que està mantenint el cap de Govern amb diferents líders mundials aprofitant la seva estada a Nova York per participar en la 65a Assemblea General de les Nacions Unides, Jaume Bartumeu s'ha reunit amb el primer ministre de Kosovo Hashim Thaci. Durant la trobada, el dirigent kosovar ha demanat a l'andorrà el reconeixement de Kosovo com a estat independent després que el 17 de febrer del 2008 se'n proclamés unilateralment.
En la reunió de Nova York, el cap de Govern, segons un comunicat del gabinet de premsa, ha manifestat al seu homòleg kosovar que la decisió del 22 de juliol del 2010 del Tribunal de la Haya reconeixint la independència de Kosovo, permetrà aixecar els obstacles que fins a la data havien impedit a Andorra fer el mateix. Tot i això, Jaume Bartumeu ja ha avisat que Andorra es manté sempre atenta a les posicions internacionals dels seus dos veïns –França i Espanya– i per això no ha pres cap posició fins a la data, ja que les diferències de posicionament entre un i altre país són evidents: França va reconéixer Kosovo com a estat independent i Espanya rebutja qualsevol reconeixement en aquesta direcció.

Segons el comunicat de Govern, Jaume Bartumeu i Hashim Thaci han convingut tornar-ne a parlar el proper mes de novembre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT