PUBLICITAT

L'Engega aconsegueix un augment del 46% en les matriculacions

  • De mitjana, els 247 vehicles desballestats, tenien 17 anys d'antiguitat
C.G.
ANDORRA LA VELLA

El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, va confirmar ahir el que anticipava Jordi Cinca fa una setmana. El Govern no té la intenció, almenys a curt termini, de tornar a llançar un nou pla Engega. Volen evitar que es produeixin «vicis» entre els compradors, «que s'acomodin i que esperin a comprar fins que no arribin les ajudes». Però aquesta decisió no significa que no hi hagi plena satisfacció amb els resultats del pla Engega, el qual dilluns es va donar per esgotat (la partida era de 700.000 €). Les xifres ho corroboren: les vendes de turismes han augmentat un 46,5% d'abril a setembre (període que ha durat el pla), respecte a les matriculacions de l'any passat. Les camionetes, que també s'acollien al pla, un 10%.

El ministre també va destacar com a l'altre èxit de l'Engega la contribució a la modernització del parc mòbil del país. Dels 455 beneficiaris que s'han acollit al pla, 247 han optat per endur-se 1.000 euros de més a canvi de desballestar el seu vehicle. I fent una anàlisi d'aquests gairebé 250 vehicles desballestats, la seva mitjana d'antiguitat era de 17 anys.

D'altra banda, dels 455 beneficiaris, el 92% es va comprar un turisme. La resta són camions i motos. També destaquen els vuit vehicles híbrids i un d'elèctric pur.

Alcobé va tancar la porta a un nou Engega però no va descartar algun altre «ajut de forma puntual». H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT