PUBLICITAT

Sant Julià oferirà reforç escolar gratuït a famílies amb pocs recursos

  • El comú posa en marxa un servei de ?Whatsapp Jove' i programa un concurs de cuina
IMAR MARTÍNEZ
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Isaac i Gil durant la roda de premsa d'ahir Foto: ANA / M. C.

El Comú de Sant Julià de Lòria va anunciar ahir les novetats, dirigides als joves, programades fins a final d'any. Entre els projectes destaca el servei de reforç escolar per als infants amb famílies que disposin de pocs recursos. A més, entre d'altres activitats, el comú posarà en marxa un servei de Whatsapp i prepara un concurs de cuina per joves de tot el Principat.

Montserrat Gil va voler felicitar al jovent de Sant Julià «per la seva participació i col·laboració amb les activitats del poble», tot i que va demanar «més implicació amb les fires i en altres activitats com el Trial de les Nacions que acollirem a finals de la setmana vinent».

Reforç escolar / Durant la roda de premsa que van oferir la cònsol major i l'educador de carrer de la parròquia, Toni Isaac, van afirmar que s'està treballant conjuntament amb Càritas i amb les escoles per tirar endavant el projecte. «Amb l'ajuda de voluntaris, de l'associació de pares i fins i tot d'universitaris, volem posar en marxa unes classes de reforç escolar per a les famílies que tenen pocs recursos», va explicar Isaac. A banda de col·laborar amb logística, el Punt Jove habilitarà un espai per realitzar les classes. Isaac va destacar que la iniciativa, a més de servir com a reforç escolar, «serà un suport psicològic i personal, un recolzament».

Gil va recordar que és un servei que fa anys ja s'havia donat, però «va quedar cobert amb les acadèmies a nivell privat». Tot i això, la cònsol considera que en una situació econòmica actual «és molt complicat que les famílies amb menys recursos puguin permetre's el servei privat i és per aquest motiu que el volem recuperar». Encara s'ha de donar a conèixer entre la població, per això hi ha un nombre exacte de possibles beneficiaris. Tot i això, Gil va explicar que «creiem que rondarà els 10 o 15 nens i esperem que les famílies ho aprofitin».

Whatsapp Jove / El comú ha creat un servei de Whatsapp Jove per comunicar-se «de forma àgil i directe» amb el tècnic de joventut o amb el mateix Isaac. En principi el servei estarà disponible des de les 9.00 fins les 20.30 hores.

Concurs de cuina / Gil va explicar que preparen un concurs de cuina per a joves de la parròquia i de la resta del Principat. La cònsol va afirmar que «estem parlant amb restauradors de renom i amb la part d'hoteleria del Lycée», tot i que els detalls els explicaran a la presentació del projecte que esperen fer a finals d'aquest mes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT