PUBLICITAT

Els urgellencs es fan seva la Festa Major

  • Els ciutadans de la Seu d'Urgell apliquen l'eslògan d'aquest any participant al ball cerdà, al correfoc, al concert de Txarango o la rua de colles
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Una de les activitats al carrer de la Festa Major de la Seu Foto: AJUNTAMENT DE LA SEU D?URGELL

La Seu d'Urgell va finalitzar dimarts la Festa Major 2014 amb un gran èxit de participació per part dels urgellencs de totes les edats que han pogut gaudir de més de 85 propostes festives, lúdiques i esportives adreçades a totes les edats.

«Podem afirmar que els urgellencs han portat a la pràctica el lema de la festa major, Fes-la teva!, gaudint-la al màxim i amb una gran participació en la majoria de les activitats», va manifestar ahir la regidora de Festes i Tradicions, Meritxell Planes, en una primera valoració de la Festa Major. «Un any més queda demostrat que junts podem arribar més lluny», va afegir.

Destaca els concerts i balls oferts per les diferents orquestres a la plaça Catalunya i la bona resposta obtinguda dels concerts a la Plaça del Camp del Codina, que aquest any s'oferia com una novetat; així com les activitats del diumenge de festa major, tant a la tarda com al vespre, que van omplir les esdeveniments com Taverna Folk, la cursa de llits, la sessió de zumba, les havaneres, el Mercat 1714, les sardanes, l'animació infantil i les atraccions.

Pel que fa als actes tradicionals en torna a destacar la gran participació al ball cerdà amb un total de 200 parelles, entre petits i grans, que van ballar aquesta tradicional dansa al bell mig de la plaça Patalin. També respecte aquest acte cal remarcar la sorpresa que es van emportar balladors i públic quan els gegants de la Seu van ballar aquesta dansa abillats amb el vestit tradicional.

Aquest any també ha augmentat el nombre de colles, respecte darreres edicions, que han participat a La Passa amb un total de cinc grups, amenitzats amb els Batokatú Oliana.

El tradicional correfoc amb els Diables de l'Alt Urgell va congregar dilluns a la nit una gran gentada pels carrers del centre de la ciutat que va concloure amb un espectacular piromusical a la plaça dels Oms.

La gent jove també ha gaudit al màxim d'aquesta Festa Major en la qual el concert que va oferir el grup Txarango dilluns a la nit a l'espai Casetes ha estat el més destacat. Els Txarango van encomanar amb les seves cançons alegria i excitació a un públic de variades edats.

Cursa de llits

Una altra proposta que ha destacat per la seva bona acceptació ha estat la recuperada cursa de llits amb la participació de vuit colles que van presentar uns llits molt ben treballats. La cursa també va aglutinar força públic la tarda de diumenge.

Des de la Regidoria de Festes i Tradicions de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell van agrair a les més de 50 entitats, clubs i associacions la seva tasca per haver fet possible aquest programa tan extens, així com al personal municipal, la comissió de festes, la coordinadora de casetes, els cossos de seguretat, les empreses externes.

Per la seva part, des de la Coordinadora de Casetes es valora «molt positivament» la Festa Major 2014. «Estem molt contents tant per la participació com per l'afluència de públic que han tingut els concerts i les activitats que hem organitzat». I han afegit: «Continuarem treballant per tal que les properes edicions siguin encara millor».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT