PUBLICITAT

Balanç positiu de l'estada dels joves becats al Grup BPA

  • Per a molts ha estat la primera vegada que han fet una feina remunerada
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: BPA

És ja una institució de cada estiu des del 2010: Banca Privada d'Andorra ha acollit a la seva seu central d'Escaldes-Engordany, a les oficines d'Andorra la Vella, la Massana i Pas de la Casa, vint joves, amb edats entre els 17 i 21 anys, estudiants de batxillerat, de formació professional i joves universitaris. Alguns tenen molt ben definida la seva vocació, d'altres han d'acabar d'encarrilar els estudis. Al llarg de dos mesos, juliol i agost, han pogut treballar al banc, veure com funciona per dins, adquirir i interioritzar els hàbits i els horaris de feina.

Per als que ja havien pensat de dedicar-se a la banca, aquesta estada és una gran oportunitat per contrastar la idea que en tenien amb la pràctica diària. A d'altres els ajudarà a triar. Per a la Fundació Banca Privada d'Andorra és una manera de contribuir a la formació i l'orientació dels joves que d'aquí a uns anys s'incorporaran a la vida laboral, i una manera d'identificar futurs talents, van manifestar ahir.

Un dels aspectes més destacats del programa de beques de la Fundació Privada BPA és que es tracta de beques retribuïdes i que, per a molts dels que hi participen, és la primera feina amb remuneració econòmica, pel que representa de responsabilitat i d'estímul personal. A cadascun dels becaris li correspon un tutor que s'encarrega de vetllar l'estada, d'orientar-lo en la feina i de facilitar l'aprenentatge.

L'èxit del programa es mesura per l'augment del nombre de beques: nou l'any 2011, tretze el 2013 i vint el 2014.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT