PUBLICITAT

L'art i l'educació seran els grans protagonistes de la Universitat d'Estiu

  • El Centre de Congressos acollirà les ponències de vuit experts
IMAR MARTÍNEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El tríptic dels actes de la Universitat d'Estiu durant la presentació d'ahir Foto: ÀLEX LARA

Des d'avui i fins dijous el Centre de Congressos d'Andorra la Vella acollirà l'edició número 31 de la Universitat d'Estiu d'Andorra, sota el títol Les arts al segle XXI: camins i reptes. L'acte de presentació es va dur a terme, ahir, a l'Art Hotel i l'encarregada de presentar-lo va ser la directora del Departament d'Ensenyament Superior i Recerca, Meritxell Gallo. A l'acte també hi van assistir tres dels ponents: la historiadora de l'art, comissària i crítica Rosa Pera; el filòsof i sociòleg Jacques Leenhardt, i la professora d'antropologia de la dansa Andrée Grau.

L'edició d'aquest any se centra en l'anàlisi de diferents disciplines artístiques com el cinema, la literatura, el teatre o la dansa en un moment con l'actual. Es farà des de perspectives diverses com la sociològica o la filosòfica, sempre a partir de l'experiència dels conferenciants.

L'assistència és gratuïta i oberta a tothom, i comptarà amb traduccions simultànies al català, el castellà i el francès. Avui a les 17.30 hores el cap de Govern, Toni Martí, serà l'encarregat de fer l'acte d'obertura. El seguiran les ponències de Leenhardt sobre la Creació artística i creació de pensaments i la de Pera sobre Art i Educació.

El menyspreu a l'art / Rosa Pera, que a més de ponent serà moderadora en els debats posteriors a les diferents conferències, va presentar la seva ponència destacant que «en un moment en què se'ls té menyspreu a les disciplines artístiques, és de celebrar que hi hagi una institució que plantegi de forma important els problemes i possibles solucions entre l'art, la cultura i l'educació». Pera va ser dura valorant la concepció general de l'art a la societat, i va afirmar que «l'art avui dia és té com un ingredient de la inutilitat i amb la meva ponència vull demostrar que no és així». A més, va afegir que no es pot tenir en compte només la perspectiva econòmica en l'art, i que «caldria una transformació social, apuntant a grans canvis però a base de petits».Grau i Leenhard també van destacar la importància de l'art en l'educació. Leenhardt va posar en relleu la figura de Duschamps com a pioner en el poder de l'art per fer reflexionar l'espectador.

Ponents ‘mediàtics' / Entre els ponents, destaquen els noms de l'escriptor Javier Cercas i el director cinematogràfic David Trueba, dos personatges mediàtics que seran els encarregats, demà a les 18.00 hores, la conferència anomenada Literatura i cinema: Soldados de Salamina. A més dels experts que van assistir a la presentació d'ahir, també seran ponents el professor emèrit d'estudis teatrals de la Universitat Sorbonne Nouvelle París 3, Georges Banu; el sociòleg catedràtic de la mateixa universitat, Bruno Péquignot; i l'artista, crític i comissari d'exposicions Carles Guerra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT