PUBLICITAT

Els desafiaments de la bioètica des del cristianisme

  • Les jornades de Teologia van acollir a més de 180 participants
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Foto: BISBAT D'URGELL

Les Jornades de Teologia que organitza la Delegació d'Ensenyament del Bisbat d'Urgell, es van clausurar ahir amb la intervenció del Dr. Francesc Torralba, catedràtic de filosofia de la Universitat Ramon Llull. Durant la sessió del matí va desenvolupar les ponències La gestió ètica de la vida no humana, Nocions d'ecoètica i Els comitès d'ètica com a òrgans de deliberació i presa de decisions. Durant la tarda va parlar sobre com Acollir la vulnerabilitat i potenciar l'autonomia.

Aquest any les jornades, que es van celebrar a la Sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell, es van endisar en els límits de la vida i els desafiaments de la bioètica des d'una opció cristiana.

Durant la seva intervenció el Dr. Torralba va explicar que «cal entendre la bioètica des d'una clara aposta per acollir la vida, especialment la més vulnerable i necessitada de cura». En aquest sentit va indicar que «s'han d'explorar les diferents posicions en els dilemes de l'origen i del ?nal de la vida i l'evolució que ha experimentat el diàleg bioètic des de la dècada dels setanta del segle XX ?ns a l'actualitat».

ALTRES PONENTS/ Per la seva banda, el Dr. Francisco Alarcos, director de la càtedra andalusa de Bioètica de la Facultat de Teologia de Granada va assenyalar que en la discussió sobre els avenços en els tractament de determinades malalties greus, com a fruit de l'experimentació biomèdica, i els dilemes que aquestes pràctiques plantegen en l'àmbit de la bioètica, és important tenir molt present que, «més enllà de l'opinió de professionals de la salut o dels propis pacients, cal aplicar de manera prioritària en principi de justícia en la distribució dels recursos disponibles».

ARQUEBISBE VIVES/ L'arquebisbe Joan-Enric Vives va posar èmfasi en el valor de la vida i de la família i de les estructures socials que sorgeixen de la família en parlar de la propera celebració del Sínode de les Famílies; i també en la singularitat i la importància del tema de l'ètica i de l'amor i la defensa de la vida, una tasca oberta i no únicament confessional. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT