PUBLICITAT

Abacus disposa d'un espai propi a l'avinguda Meritxell

  • La botiga, de 200 metres quadrats, està ubicada al centre comercial CCA
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: TONY LARA

Abacus, la botiga especialista en material educatiu i de papereria més coneguda de Catalunya, va obrir portes a finals del mes juliol passat al centre comercial CCA de l'avinguda Meritxell d'Andorra la Vella. Són més de 200 metres quadrats on es pot trobar tot el necessari en papereria, manualitats i llibreria. Està situat a la primera planta de l'establiment i els seus clients poden gaudir d'un 10% si disposen del carnet de la cooperativa i d'un 15% si tenen la targeta del centre.

HISTÒRIA/ Abacus es va fundar l'any 1968 com a cooperativa de consumidors, ciutadans que exercien el dret a organitzar-se per auto proveir-se del material educatiu en les millors condicions possibles de qualitat i preu. Els seus orígens estan lligats a l'Associació de Mestres Rosa Sensat i als Moviments de Renovació Pedagògica a Catalunya.

El 1986, la cooperativa va incorporar als seus treballadors com a socis de treball, amb la qual cosa es va convertir en una cooperativa integrada pels dos col·lectius. Un pacte associatiu entre socis consumidors i socis de treball va possibilitar el funcionament democràtic de l'entitat i l'organització d'una estructura empresarial per tirar endavant aquesta activitat econòmica singular.

L'èxit d'Abacus com a associació de persones també és el de la cooperativa: com a model d'empresa de l'economia social que competeix al mercat, contribuint a unes relacions socioeconòmiques més justes, una distribució més equitativa de la riquesa i un consum més sostenible i solidari.

L'establiment promou formació societària i tècnica tant dins com fora de la cooperativa així com accions adreçades a l'orientació en el consum, la qual cosa la convertir en líder en el seu sector. Abacus va creixent i es va consolidant com un referent en el proveïment de productes especialitzats i seleccionats per a l'escola, l'institut, la universitat, la família i el consum cultural. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT