PUBLICITAT

Els polítics espanyols confien que Andorra col·labori amb la justícia

EL PERIÒDIC
MADRID

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Diversos diputats espanyols van expressar ahir la seva confiança que Andorra col·labori amb la justícia espanyola en tot el que fa referència al ‘cas Pujol'.

En declaracions als mitjans de comunicació al Congrés a Madrid, el diputat del PP, Vicente Martínez Pujalte, va assenyalar que al segle XXI cap país, «per petit que sigui» pot negar-se a ser transparent amb els altres en el compliment de les lleis. «És inadmissible», i sobretot «en un territori com Europa», va afegir. Andorra «ha de col·laborar i les entitats financeres també», va dir.

SOCIALISTES / Per la seva banda, el socialista Joan Rangel es va mostrar convençut que el Principat «és un país seriós» i per tant «col·laborarà», com estableixen els acords internacionals que ha subscrit.

PNB / Des del PNB, el diputat Pedro Azpiazu va anar més enllà i va assenyalar que no haurien d'existir els paradisos fiscals, «i molt menys a Europa», i va manifestar que cal fer que desapareguin completament si es vol guanyar «una miqueta en credibilitat en democràcia a Europa».

UPyD / També Irene Lozano, d'UPyD, va apel·lar a la necessitat que Andorra cooperi en assenyalar que la col·laboració internacional en la lluita contra la corrupció i l'evasió fiscal «ha d'anteposar-se» a qualsevol mena d'opacitat i al secret bancari. Lozano també va subratllar que la compareixença de Pujol al Parlament de Catalunya hauria de ser obligatòria.

REUNIÓ RAJOY-MARTÍ / Justament la setmana vinent està prevista la reunió entre el cap de Govern, Toni Martí i el seu homòl·leg espanyol, Mariano Rajoy. Tot i que des de l'Executiu s'insisteix en què es tracta d'una reunió rutinària a ningú se li escapa que el cas Pujol estarà sobre l'agenda dels dos mandataris o, si més no, serà abordat en algun moment de la trobada. El missatge és contundent des de les autoritats andorranes: en cap cas l'afer pot ser un entrebanc per poder tancar el CDI amb Espanya. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT