PUBLICITAT

Lombard Odier publica els beneficis per primer cop en 200 anys

  • Un dels principals bancs suïssos trenca el secretisme
EL PERIÒDIC
GINEBRA

El banc suís Lombard Odier, una de les banques privades més importants del món, va fer públics ahir els seus beneficis i els actius que gestiona dels seus clients després de 200 anys de secretisme hermètic.

Segons el banc va explicar ahir, el seu benefici net consolidad arriba als 62,5 milions de francs suïssos (gairebé 75 milions d'euros) i un total d'actius gestionats de 211 milions de francs (254 milions d'euros).

Lombard Odier publica ara els seus beneficis per la pressió constant dels reguladors del sector, i sobretot de les autoritats tributàries nord-americanes i europees cap a la banca privada Suïssa i el seu tradicional secretisme. No és l'únic banc que el trenca ja que Pictet, un altre gegant del sector, també els publicarà en breu.

Cie Lombard, Odier SCA banc va iniciar la seva activitat el 1796, i és una de les banques privades de més llarga tradició. Pictet Cie. Group SCAés el tercer gestor de riqueses i actius de Suïssa, només per darrera de UBS AG i Credit Suisse Group AG.

Mentre hi ha especialistes que veuen una mala noticia que dues de les principals banques suïsses revelin els seus números, n'hi ha altres que asseguren que el trencament de l'hermetisme servirà, i molt, a analistes financers, inversors i els propis clients.

La banca Suïssa està fent esforços considerables en els darrers anys per abandonar les estructures de negoci tradicionals i obrir-se cap a les noves normatives fiscals internacionals perquè el Govern suís pugui obtenir més informació dels seus clients privats i alhora aquesta sigui compartida amb les autoritats fiscals d'altres països.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT