PUBLICITAT

Purito ataca, però Valverde s'imposa amb claredat

  • Els favorits mostren les seves cartes en el primer final en alt de la Vuelta
EL PERIÒDIC
LA ZUBIA

Periodic
Alejandro Valverde guanya l'etapa, per davant de Froome, Contador i Purito, ahir a La Zubía (Granada) Foto: AFP PHOTO / JOSE JORDAN

La 6a etapa, la primera amb final en alt i una pujada realment exigent, va mostrar les cartes dels favorits a guanyar la Vuelta a Espanya. Els 167km entre Benalmádena i La Zubía van proclamar vencedor Alejandro Valverde (Movistar), en una jornada en que el resident Joaquim Purito Rodríguez es va mostrar amb un atac a 700m del final, però que finalment no va poder aguantar davant de la força del murcià, que és el nou líder.

La forta calor, amb 38 graus, que fins i tot semblaven més en l'última ascensió, va deixar un grup capdavanter tan selecte en el que només hi havia els cinc noms que lluitaran per la victòria final. Valverde, Purito, Alberto Contador (Tinkoff), Nairo Quintana (Movistar) i Chris Froome (Sky) es van quedar gairebé sols al davant quan Valverde va posar un ritme molt fort en el port final, després que es neutralitzés l'escapada del dia, protagonitzada per l'espanyol Lluís Mas (Caja Rural RGA), líder de la muntanya, i l'holandès Pim Ligthart (Lotto).

Valverde va ser el més fort entre els favorits. Després de marcar el ritme en l'ascens final a Cumbres Verdes, va contestar a l'atac de Purito i va atacar per entrar en meta amb un temps de 4h 35min 27s. Implacable el ciclista murcià, que va avantatjar en un segon al britànic Froome i a l'espanyol Alberto Contador, en 8s al corredor resident al Principat, i en 23s al seu company del Movistar Nairo Quintana.

Amb aquest triomf, més la bonificació, Valverde és el líder de la Vuelta i presenta credencials al triomf final, demostrant que el seu estat de forma després del Tour de França està un punt per sobre del dels seus rivals. Valverde va sortir del primer cim de la Vuelta al capdavant de la general. El segueixen Quintana a 15 segons, Contador a 19s, Froome a 23s i Purito a 45s. «Ha estat una bona victòria i molt treballada. Estic content, les cames van bé i les sensacions són bones però Nairo és el líder de l'equip», va dir el murcià.

Demà es disputa la 7a etapa d'aquesta calorosa Vuelta a Espanya, entre les localitats d'Alhendín i Alcaudete, de 169 quilòmetres, també amb final en alt que pot donar alguna sorpresa en la general.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT