PUBLICITAT

Petició de set anys per un robatori amb arma

  • Els fets van tenir lloc en un context de violència contra un jove de Sant Julià
  • El principal imputat està acusat també de quatre furts i un delicte d'extorsió
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un nunci, a l'entrada d'una de les sales de tribunals. Foto: TONY LARA

El Ministeri Fiscal demana set anys de presó i una multa de 900 euros al principal imputat en un cas de robatori amb arma, que es va produir en un context de violència exercida contra un jove de Sant Julià de Lòria. La pena sol.licitada, però, no és només per aquest delicte, sinó que el processat s'enfronta a diverses acusacions per quatre delictes majors de furt amb escalament, un delicte menor d'introducció i possessió de droga per a la seva venda i un delicte major d'extorsió, en grau de temptativa, relacionat amb el robatori. Els altres quatre imputats s'enfronten a penes que van de dos a tres anys de presó, part condicional, per diferents graus de participació en els delictes.

La vista que es va celebrar ahir a la tarda davant del Tribunal de Corts jutjava un total de cinc persones --una d'elles en rebel.lia-- implicades en diversos actes delictius que van tenir lloc entre els mesos de gener i febrer d'aquest any. El principal imputat, un jove que respon a les inicials A.G., està acusat de quatre furts: dos furts a l'establiment Servei de Neu d'Andorra la Vella i dos furts més al bar Shusski d'Encamp. Així mateix, se li imputen els delictes majors d'extorsió, en grau de temptativa, i de robatori amb arma pels fets que van tenir lloc el passat 15 de febrer.

Segons es desprèn de les declaracions dels cinc imputats, que en aquella època eren un grup d'amics format per dues parelles i un cinquè noi, la nit del 15 de febrer van citar un jove de Sant Julià de Lòria, conegut d'alguns d'ells, a l'aparcament del Funicamp, a la parròquia d'Encamp. Aparentment, aquest noi havia mostrat cert interès per la companya d'A.G., sense saber que aquests dos eren parella. Prèviament, el mateix noi havia flirtejat amb l'altra noia del grup.

És justament aquesta altra noia, que respon a les inicials R.M., que ahir va explicar que el que van fer aquella nit va ser parar-li un parany al jove lauredià: li van fer creure que el seu interès era correspost i el van citar al Funicamp, per després parlar amb ell i demanar-li que deixés tranquil.les aquelles noies, ja que totes dues tenien parella. R.M. va reconèixer que la situació se'ls va escapar de les mans, ja que A.G. va acabar abraonant-se contra el cotxe del jove lauredià amb un pal de hoquei i li va trencar els vidres. Tot seguit, A.G. va començar a pegar al noi, primer amb el pal i després amb l'ajut d'un mosquetó, que feia la funció de puny americà.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT