PUBLICITAT

Tots els sindicats fan pinya contra la reforma de les pensions

  • Presenten davant dels tribunals un recurs d'inconstitucionalitat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Instantània de la façana de l'edifici de la seu de la Justícia a la capital, la setmana passada. Foto: ÀLEX LARA

Unanimitat absoluta de tots els sindicats de treballadors de la funció pública a l'hora de presentar ahir davant la Batllia un recurs d'empara per presumpte vulneració dels seus drets constitucionals contra la tramitació de la reforma dels complements de la pensió de jubilació. En concret, consideren que el Govern no ha respectat la Llei de la funció pública perquè quan el projecte de llei va arribar al Consell General es va fer sense l'informe preceptiu de la comissió consultiva. Una comissió que està formada per representants del Govern i dels treballadors.

Els sindicats insisteixen que el projecte de llei, com a tal, ha de passar primer pel Consell de Ministres com a pas previ a la seva entrada a Sindicatura. Segons va explicar el portaveu de la Plataforma de sindicats de la funció pública, Joan Torra aquest tràmit no es va donar. També creuen que es va alterar alguna part del redactat de l'informe inicial que es va donar per finalitzat a l'hora de donar-lo a signar als seus membres.

ADOPCIÓ DE MESURES / El recurs presentat reclama que es permeti a la comissió consultiva i al consell de la Policia emetre dos informes i «una vegada presentats, que es puguin incorporar i continuar la tramitació legislativa amb tota la documentació preceptiva que cal incorporar».

La demanda també sol·licita que donat que consideren que s'ha produït una vulneració del dret a la llibertat sindical, reconegut a l'article 18 de la Constitució, i en conseqüència «la lesió d'un dels drets fonamentals constitucionalment protegits», es prenguin les mesures que es considerin oportunes per poder reparar «els possibles danys ocasionats» a un col·lectiu de treballadors públics format per unes 2.000 persones.

RESOLUCIÓ / Ara el Batlle instructor tindrà com a màxim dos mesos per pronunciar-se, tot i que els terminis es podrien escurçar «tenint en compte la vulneració dels seus drets constitucionals», va indicar Torra. Una vegada el jutge s'hagi pronunciat, la resolució podria fins i tot elevar-se al mateix Tribunal Constitucional tal i com va passar amb la llei de les retallades defensada pel Govern. Els sindicats la van recórrer i va ser declarada inconstitucional.

GOVERN / El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca va reiterar ahir, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que malgrat es modificaran alguns articulats del projecte de llei per «possibles males interpretacions, l'essència de la mateixa no es modificarà».

La seva intenció és que pugui ser aprovada abans que acabi la present legislatura. Sobre el recurs sindical, Cinca va indicar que tot i que estan en el seu dret serà «la justícia la que tingui la darrera paraula».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT