PUBLICITAT

Tudel creu que ser al Mundial "és un premi a molts anys"

  • L'andorrana arriba a Melbourne dilluns i es planteja com a primer objectiu "acabar"
RAFA MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ariadna Tudel, el president Carles Barquín i Iván Vila, ahir al Casal durant la roda de premsa que es va celebrar prèvia al viatge cap a Melbourne. Foto: EL PERIÒDIC

Seran 127,2 km amb un desnivell acumulat de 1.960 metres, però per arribar a la cita del Mundial de ciclisme en carretera de Melbourne (Austràlia) --dissabte 2 d'octubre--, Ariadna Tudel ha hagut de patir molt, per entrenaments, per competicions i per la incertesa de saber si finalment hi seria o no a la fita. Després de l'aportació extra del Govern, finalment la Federació Andorrana de Ciclisme (FAC) ha aconseguit tenir una representant entre l'elit mundial. Ella considera que tornar a la gran cita del ciclisme internacional després del debut de l'any passat a Suïssa "és un premi no només a aquesta temporada, sinó a molts anys que porto competint". Viatja diumenge i arriba dilluns. L'objectiu és "acabar", tot i que somriu quan pensa en veu alta: "Tot és possible en una cursa d'un dia".

Ahir, Tudel va comparèixer en roda de premsa amb el president de la FAC, Carles Barquín, a més d'Iván Vila, persona de confiança de l'andorrana a Melbourne. La corredora, que milita en el Bizkaia Durango basc --equip amb dues corredores a la selecció femenina espanyola--, va informar que es troba en bon moment tot i que acaba de passar una grip. "Fins la setmana passada estava a tope, he entrenat molt els últims mesos, vaig ser al Trophée d'Or on em va anar molt bé, tot i que em vaig retirar l'últim dia per una indigestió. També vaig fer una prova de la Copa del Món, de la qual estic molt contenta perquè si bé l'any passat vaig acabar a 25 minuts de la primera, en aquesta ocasió va ser a 10 minuts". Sap que molts ulls estaran a sobre d'ella pel que ha suposat pel Govern ser-hi a Austràlia, però ella és pràctica: "Intento no pressionar-me, però és pressió, tot i que crec que m'ho he guanyat".

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT