PUBLICITAT

L'ANC d'Andorra ultima el cens de residents catalans per al 9N

  • Membres de l'entitat faran els tràmits via internet a la Llacuna
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El coordinador de l'ANC d'Andorra, Manel Urindar, durant els actes de presentació de l'entitat, ahir. Foto:TONY LARA

L'Assemblea Nacional Catalana a Andorra treballa per facilitar a la Generalitat l'elaboració d'un cens que permeti tenir el registre de residents catalans per poder participar en l'anunciada consulta del proper 9 de novembre.

El coordinador de l'entitat, Manel Urindar, va explicar ahir que per fer-ho possible és necessari que els interessats es registrin a través de la web afersexteriors.gencat.cat. Per facilitar els tràmits a totes aquelles persones que ho desitgin l'entitat habilitarà, a partir del proper 10 de setembre al Centre Cultural la Llacuna, un servei per fer els tràmits a través d'internet. En principi el despatx romandrà obert tots els dimecres i si calgués s'ampliarà a d'altres dies de la setmana.

VOTACIÓ / Precisament, en relació a aquest fet i sobre la possibilitat que es pugui celebrar o no, Urindar va assegurar que «al final els catalans votarem» tot i creure personalment que la consulta del 9 de novembre no es farà perquè «el Tribunal Constitucional la tombarà i seran els partits catalans els que hauran de decidir si la convoquen o no». Tot i així s'acabarà votant independentment si hi ha primer una consulta, després unes eleccions, una declaració unilateral d'independència o, finalment un referèndum. «Hi ha tres o quatre actes que s'han de complir però l'ordre no està clar». Així, la votació, d'una manera o una altra es produirà i, en tot cas, «la consulta serà una victòria tant si es vota com si no». Amb tot, l'Executiu espanyol malgrat les dificultats «podria tolerar-la», va afegir.

Urindar també va reconèixer que el cas Pujol «desmoralitza»però va afirmar que «polítics que roben n'hi ha a tot arreu». A més, el fet no té res a veure amb que Catalunya sigui independent o no, sinó que en una Catalunya independent «seria més difícil que passés», va apuntar. El més destacable és que el cas surti ara a la llum i «respon a la pressió que ja sabien que farien els partits espanyols per fer-nos enrera». «Si a Andorra hi ha coses per desactivar la consulta ho faran servir», va admetre. Sobre la manca de posicionament del Govern sobre la independència catalana, ho va considerar normal «fins que Catalunya no faci un pas endavant». I en relació a un suposat no d'Escòcia va dir que no seria cap derrota ja que «la mateixa consulta ja és un triomf en sí mateixa». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT