PUBLICITAT

Set setmanes a corre-cuita

  • Les obres de remodelació del pavelló del Govern comencen sentint l'alè del compte enrere H L'11 d'octubre ha d'estar enllestit per rebre el Bilbao Basket H Aquesta setmana es tracta de desballestar el material sobrant
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Les fustes d'ornamentació dels laterals, ahir a la tarda a terra esperant per ser recollides i tretes del pavelló del Govern Foto: ÀLEX LARA

Set setmanes, set, és el termini amb què l’empresa Empub ha de treballar per tenir enllestida l’obra de remodelació del pavelló del Govern. El disseny de l’arquitecte Josep Adserà és en procés de transformació en una instal·lació on els operaris hauran de treballar a corre-cuita per tal de tenir-ho tot preparat per l’11 d’octubre, dia en què el BC MoraBanc Andorra debutarà a casa a la Lliga Endesa davant del Bilbao Basket.
Ahir al matí una delegació d’Ordenament Territorial i del Departament d’Esports del Govern va visitar el recinte, on es treballava en desballestar les estructures per tal de ser substituïdes per les que compondran el nou pavelló. La pretensió de les obres no és una altra que adequar la graderia a les 5.000 localitats que demana l’ACB, a més d’aconseguir d’altres millores com ara nous marcadors que ahir a la tarda encara es debatia on col·locar exactament, i el enllumenat, que s’ha de millorar. En cap cas hi ha prevista una millora del sistema de calefacció.
Set setmanes és poc temps, molt poc, però l’obra ha d’estar finalitzada sí o sí. El problema, tal com deien ahir els encarregats de l’obra, és que abans hi havia «una o dues setmanes de marge», però ara amb la (re)incorporació del Bilbao Basket a la competició i per tant al calendari, els terminis han quedat establerts de manera taxativa. És l’11 d’octubre, o res. Des del Govern ja fa dies que es manifesta la preocupació perquè tot arribi a bon port. El secretari d’Estat d’Esports, Jordi Cerqueda, manifestava la passada setmana que no es pot cometre «cap error» que provoqui la dilatació de les dates. Si no es pogués finalitzar, l’opció que estudia el club és disputar el partit contra els bascos, el segon de la temporada oficial, a Lleida.
De moment, l’empresa que reformarà el Poliesportiu per 785.000 euros treballa en treure el material sobrant. El parquet vell, les fustes laterals, la petita graderia on hi anirà una altra i una de nova volada, per sobre, que ocuparà tota la pista de banda a banda. Aquest treball es pot allargar no més enllà d’una setmana. Després hi haurà un treball inicial de cimentació, amb 15 fonaments que comptaran amb 30 pilars. Aquests hauran de suportar una graderia que ocuparan unes 700 persones, just enfront de la principal, que quedarà de la mateixa manera que en l’actualitat.
L’estructura en alçada tindrà, a més, entre quatre i cinc sortides d’emergència que donaran al passadís paral·lel tot just entre el mur del pavelló i l’Estadi Nacional. Igualment, en els dos fons de darrera de les cistelles s’han d’instal·lar altres dues graderies, que tindran també les seves respectives sortides d’emergència (una al carrer Baixada del Molí l’altra en alçada a la part que dóna al pavelló Joan Alay), mentre que en la part de sota no hi haurà variació en quant a la situació del parquet i les línies de joc. El nou parquet es col·locarà tot just per sobre del que ja hi havia a sota abans de treure el que s’ha utilitzat els últims anys. Tot a corre-cuita, perquè són set setmanes i no es pot perdre més temps. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT