PUBLICITAT

La corrupció no fa perdre l'humor als creadors d'aplicacions

  • ?Pujol Gate' és l'últim joc fet per a mòbils i ja té més de 1.000 descàrregues
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic

Agafar-se amb humor la situació econòmica i els casos de corrupció és una de les millors teràpies per evitar l'enuig, el malestar i el descontentament que produeixen. Per això, s'ha creat un joc per a telèfons mòbils intel·ligents que disposin del sistema Android i que té l'objectiu de perseguir i posar dins una gàbia els presumptes implicats en el cas de corrupció de la família Pujol Ferrusola. En concret apareixen l'ex president de la Generalitat, Jordi Pujol i tres dels seu fills. Segons s'exposa en la descripció de Play Store, el jugador és «el cap de cerques d'Hisenda Catalana» i la missió és «la d'atrapar els Pujol i engarjolar-los».

Cada pantalla del joc representa un paradís fiscal, tot i que Andorra, que és la primera, des del 2011 ja no n'és considerat per Espanya. La resta de pantalles representen Malta, Liechtenstein, les Illes Cayman, Irlanda i Luxemburg.

El creador de l'aplicació gratuïta és Roger Giménez, ciutadà espanyol, va declarar al Huffingtonpost que, mentre es destapava el cas de corrupció, estaven creant un joc per «atrapar conills» i que van aprofitar per modificar-lo i crear un aplicació amb un tema «amb el que es pot fer broma» dins de la «seriositat» que aquest requereix.

L'aplicació, des de que està disponible a Play Store, ja ha aconseguit més de 1.000 descàrregues. Amb els nombrosos casos de corrupció que hi ha hagut en els darrers anys a Espanya, els creadors d'aplicacions han aprofitat per posar-hi l'humor amb jocs com ‘Dónde está mi sobre' o ‘Dársenas, tesorero corrupto'. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT