PUBLICITAT

Més conscienciació a l'hora de circular per la xarxa viària

  • La xifra d'accidents de circulació es va reduir lleugerament durant el primer semestre del 2014
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una excavadora malmesa per un camió a Santa Coloma. Foto: TONY LARA

L'accidentalitat a la xarxa viària del Principat segueix una tendència a la baixa, tal i com demostra el balanç provisional d'accidents realitzat pel Servei de Policia fins a finals del mes de juny. Segons mostren les dades en el primer semestre d'aquest any es van produir un total de 104 accidents, 3 menys que en el mateix període de l'any anterior. La dada més positiva és la reducció a la meitat del nombre de víctimes mortals, de dos a una. La única persona morta al 2014 va ser una vianant que va ser atropellada a principis del març passat a un carrer estret de la parròquia de la Massana quan una furgoneta va fer marxa enrera i no es va donar de la presència d'una dona de 64 anys resident i de nacionalitat portuguesa. La víctima no es va poder recuperar de les ferides i 28 dies després del sinistre va perdre la vida.

FERITS/ Durant aquest any es van produir 127 ferits lleus com a conseqüència d'accidents de trànsit, 14 menys que el 2013. Els ferits greus, en canvi, van augmentar una mica passant de 13 ferits el 2013 a 21 el 2014. En la majoria de casos, els ferits van ser els mateixos conductors dels vehicles, segons les dades de la Policia. Per parròquies dels 4 accidents amb atestats, un va tenir lloc a Andorra la Vella, un a La Massana, un a Canillo i un darrer a Escaldes-Engordany.

ALCOHOL I DROGUES/ La dada negativa de l'estadística l'aporta principalment la incidència d'alcohol o drogues en els accidents. En 11 dels 127 accidents es va detectar alguna d'aquestes substàncies, el que suposa una incidència de gairebé el 11%. Dels sinistres amb danys materials durant l'any passat, del total de 127 casos es va trobar alcohol o drogues en 18, el que suposa una incidència del 15%.

ANY 2013/ El 2013 va ser millor que els anys anteriors: es van produir un total de 514 accidents, una xifra que suposa una caiguda del 14,47% d'accidents respecte el 2012 i un 24,7% menys que el 2011. El nombre total de víctimes va ser de 240, un 13% menys respecte del 2012.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT