PUBLICITAT

La quarta edició incrementa la venda d'entrades en un 12%

  • El nombre d'espectadors puja a 4.500 i Savall exhaureix les localitats en els concerts de cloenda
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
El mestre gambista, Jordi Savall, en un moment de la seva actuació a la catedral de Santa Maria a la Seu Foto: FEMAP

El Festival de Música Antigua del Pirineu(FEMAP) va tancar dimecres passat la quarta edició amb un increment de públic del 12% respecte de l'any passat, malgrat la reducció del nombre de concerts que va passar de 40 en l'edició passada a 34 aquest any. Prop de 4.500 persones van assistir als 34 concerts que es van fer en 22 municipis del Pirineu català i d'Andorra entre el 19 de juny i el 20 d'agost. El director del festival, Josep Maria Dutren, es va mostrar molt satisfet per les xifres i va dir que «la satisfacció és total i el que fa això és esperonar-nos per l'edició del 2015». Un exemple d'aquest èxit van ser els tres concerts de cloenda de Jordi Savall que van exhaurit totes les localitats.

En aquesta edició es van exhaurir les entrades en nou concerts, incloent les tres actuacions de l'Escolania de Montserrat, les tres de Jordi Savall així com també els concerts de Marta Infante i Manuel Vilas a Bossòst, el concert de l'ONCA i el Cor de Cambra de Lleida a Guardiola de Berguedà i el de l'Acadèmia de Música Medieval del FeMAP a Astell, La Torre de Capdella.

La cloenda del Festival va anar a càrrec de Jordi Savall amb tres concerts que va exhaurir totes les localitats . El primer el va fer dilluns a l'Església de Sant Domènec de Puigcerdà, el segon dimarts a la Catedral de Santa Maria d'Urgell a la Seu d'Urgell, i el tercer i últim, dimecres a l'Església de Sant Feliu de Sort. Sota el títol de la Viola Celta, Savall, va revisitar la música tradicional d'Irlanda i Escòcia en un projecte a cavall entre la música antiga i les anomenades «músiques del món». Acompanyat d'Andrew Lawrence-King a l'arpa barroca i Frank McGuire al bodhrán, el mestre gambista, diu Dutren, «recupera per la música antiga músiques que ni els propis irlandesos havien interpretat més enllà del folk».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT