PUBLICITAT

L'ocupació irregular deixa un regust agredolç als hotelers

  • La UHA confirma que les vendes són inferiors a les previsions
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Turistes sortin d'un establiment hoteler a l'eix comercial del nucli urbà de la vall central Foto: TONY LARA

L'ocupació hotelera pel pont de la Marededéu d'agost va quedar finalment entre cinc i deu punts per sota del què esperava la Unió Hotelera (UHA), que havia previst que el total de llits venuts per als tres dies festius cobriria entre el 90% i el 95% del parc hoteler. El director de la UHA, Òscar Julián, va lamentar ahir que « confiàvem en la venda de darrer moment i en realitat, no ha estat tan forta com esperàvem». Julián va recordar que la reserva confirmada dijous passat assolia el 77% per a tot el cap de setmana i va argumentar que «vist el volum de contractació d'última hora que cada vegada és més important, vam considerar que s'arribaria fàcilment al 90% o el 95% d'ocupació, però malauradament aquesta contractació de darrer moment no va tenir la fortalesa que ens hauria agradat». Per parròquies «l'ocupació es va mantenir al voltant del 80% a gairebé totes, a excepció de Sant Julià de Lòria on va ser una mica més fluixeta, i d'Escaldes-Engordany on va repuntar fins al 95%». Julián va afegir que «l'afluència durant i l'ocupació durant el pont han estat molt esglaonades». I va matisar que «tal com preveiem el sector va registrar estades molt curtes, d'una o dues nits com a màxim». Si els clients que fan estades de més de tres nits i quatre dies a Andorra, no abunden, aquest fet també podria explicar el poc entusiasme del sector de la restauració. Julián va reconèixer que «sabem que la gent fa poca despesa als restaurants, tot i que encara no disposem de dades per avaluar-ho globalment». I va puntualitzar que «ens han arribat comentaris de restauradors, a nivell individual que no es mostren entusiastes amb el volum de facturació del sector. A més, «la despesa dels turistes als establiments hotelers també és molt modesta», va assenyalar.

previsions / En quant a les properes setmanes, Julián va explicar que «per la setmana que acabem de començar la previsió es positiva i el volum de reserva confirmada es manté al voltant del 60% o 65%». En canvi, el director de la UHA es va mostrar menys optimista de cara a l'última setmana de mes. «Encara hi ha molta incertesa», va dir. Però, va reconèixer que hi ha «una certa preocupació perquè de moment el volum de reserves és molt contingut».

mostra gastronòmica / En quant a la suspensió de la Mostra Gastronòmica d'Ordino, Julián va opinar que «si es tracta de donar més força a l'esdeveniment i introduir-hi novetats, benvinguda sigui la suspensió», però va matisar que «seria un error perdre un esdeveniment consolidat d'aquest tipus».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT