PUBLICITAT

El clàssic cinematogràfic Faust inspira l'organista de la Rubia

  • El músic improvisarà en directe al mateix moment que es projecta el film, a l'església de Sant Esteve
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
De la Rubia tocant l'orgue de l'església de Sant Esteve, ahir Foto: ANA/G.I.T

Juan de la Rubia, l'organista de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona, ofereix avui al vespre una singular vetllada on combina l'orgue amb el cinema. Amb l'església arxiprestal de Sant Esteve d'Andorra la Vella com a escenari, de la Rubia realitzarà una improvisació musical d'orgue en directe mentre es projecta la pel·lícula Faust de F. M. Murnau, de l'any 1926. El concert s'emmarca dins del XV Festival internacional d'orgue del Principat d'Andorra, organitzat per l'Arxiprestat d'Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà.

El director de cinema F. W. Murnau es basa en els contes tradicionals sobre la figura de Faust, recollits en l'obra dramàtica de Goethe. Aquesta va ser l'última pel·lícula de Murnau a Alemanya. Pel que fa a la improvisació, es tracta d'una pràctica que es remunta a l'origen mateix de la música i que ha gaudit de més o menys consideració en diferents períodes històrics. Per exemple, Bach i Händel van guanyar bona part de la seva reputació gràcies a les seves improvisacions al teclat, com més tard van fer també Liszt i Chopin.

Juan de la Rubia és un organista nascut a València el 1982 i un dels més guardonats de la seva generació. El seu repertori aborda tant la interpretació històrica de la música antiga com obres del Romanticisme i dels segles XX i XXI. Aquest any ja ha actuat a la Catedral de colònia, a Lleó i a Madrid, a més de fer el seu debut com a solista amb l'Orquestra Barroca de Friburg.

aarón ribas i l'onca, per clausurar / La clausura del Festival d'Orgue serà aquest dissabte de la mà del jove organista Aarón Ribas i l'ONCA Bàsic, amb un concert que porta el títol Camins de la simfonia alemanya. Oferiran una aproximació a l'evolució de la simfonia al llarg de la història de la música i com han anat canviant les seves característiques.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT