PUBLICITAT

Obres de millora de la via que comunica amb Port Ainé

  • El nou tram estarà acabat per a l'inici de la temporada d'esquí
EL PERIÒDIC
RIALP

Periodic
Panell amb les obres de millora a la carretera d'accés a Porta Ainé Foto: ACN

El Departament de Territori i Sostenibilitat, Ferrocarrils de la Generalitat i l'Ajuntament de Rialp van signar ahir un conveni de col·laboració per desenvolupar i finançar les actuacions necessàries per a la reobertura i manteniment de la carretera d'accés a l'estació de muntanya de Port Ainé que costarà 1,7 milions d'euros.

Així ho va anunciar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que va assegurar que «la carretera estarà acabada per la temporada d'hivern amb tota seguretat». Aquesta carretera, de 18 quilòmetres, es va tancar en dues ocasions a causa de diferents esllavissades durant la temporada d'esquí passada. Les obres que ara comencen inclouran la reparació de 15 talussos i terraplens a més de dur a terme tasques de neteja i sanejament. Els treballs permetran la millora de l'estabilització de la de la via mitjançant actuacions de divers tipus, en funció de l'estat, ubicació i característiques del terreny en cada cas.

En aquest sentit, s'inclouen tasques com la col·locació d'ancoratges, malles i cables d'acer o micropilots. L'actuació també comprendrà la reparació del ferm de la calçada i dels sistemes de drenatge.

Vila va anunciar una sèrie d'actuacions per tal de dinamitzat l'economia del Pallars amb l'objectiu de posar en valor els atractius turístics de la zona i activar iniciatives que permetin als emprenedors desenvolupar la seva activitat al territori.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT