PUBLICITAT

Torn per als jugadors

  • Ahir va ser dia de revisió mèdica per a part de la plantilla i avui Peñarroya dirigirà el primer entrenament
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Les quatre revisions mèdiques d'ahir a la seu de Vital Sport, als Serradells. A dalt a l'esquerra, David Navarro; al costat, Betinho; a sota a l'esquerra, Marc Blanch; i a la dreta, Jordi Trías Foto: BCA

Ha estat un estiu ben mogut per a Francesc Solana en la confecció de la plantilla d'un BC Morabanc Andorra que torna a la Lliga Endesa dues dècades després i, amb una incorporació pendent de fer per tancar la plantilla, ha arribat el torn dels jugadors.

L'aventura en la millor lliga d'Europa va començar ahir amb les típiques revisions mèdiques i físiques que es fan abans de començar a entrenar. Els primers que van passar per les instal·lacions de Vital Sport, als Serradells, per veure si estan preparats per a les exigències que requereixen jugar a l'ACB van ser tres peces claus en la consecució de l'ascens de l'any passat: Marc Blanch, Jordi Trías i David Navarro. Per aquest ordre. A la tarda li va tocar al primer fitxatge anunciat: Joao Gomes Betinho. Cables per aquí, pegats per allà, maquinària en funcionament i tot sota la supervisió del fisioterapeuta del club, David de Toro.

Les primeres sensacions dels que van passar les revisions van ser molt positives i, sense excepcions, van expressar les ganes enormes de començar a entrenar per demostrar que el MoraBanc Andorra ha arribat a la lliga Endesa per estar en boca de tothom.

L'aler Marc Blanch, sempre amb un somriure, fins i tot estava ansiós: «Amb moltes ganes de començar i conèixer als nous companys de treball. Quant abans millor. Estic content per formar part, un any més, d'aquest club i poder competir a l'ACB». Darrere d'ell es sotmetia a les màquines Jordi Trias, qui també mostrava les primeres impressions de la plantilla 2014-2015: «Estem on tots volíem. Ara ens fa il·lusió estar a l'ACB. Veig l'equip molt bé, mantenint el bloc i amb jugadors amb experiència. Crec que amb el que s'està fent fa bona pinta». També David Navarro, el tot terreny, va deixar un missatge per a l'afició: «L'any passat van ser molt important per nosaltres i que aquest any segueixin venint i gaudint del bàsquet i del nostre equip».

Són paraules a tenir en compte ja que si bé Trías ho ha guanyat tot amb el Barça en els darrers anys, Blanch –amb l'Estudiantes fa dues temporades– i Navarro –amb el València en la al 2011 i el Valladolid al 2013-2014– també van tastar fa uns anys què es jugar a l'ACB.

No sap que és encara debutar a l'elit del bàsquet espanyol el Betinho, que en la seva presentació ja va dir que fitxar pel MoraBanc és «un somni» per a ell i que ahir va enviar un missatge a tota la colònia lusitana: «A tots els portuguesos d'Andorra: m'agradaria demanar-vos el vostre recolzament, perquè així encara serem més forts».

AL JOAN ALAY A PARTIR DE LES SIS / Segons la planificació, avui han de passar revisió el fitxatge estrella d'aquest estiu, Víctor Sada, i Shaun Green. I a partir de les sis de la tarda, estan tots citats per realitzar el primer entrenament a les ordres de Joan Peñarroya. L'escenari escollit, tenint en compte que les obres en el Poliesportiu d'Andorra comencen ja i que no està apte per al seu ús, serà el Joan Alay. Allà on el BCA jugava els seus partits quan encara no tenia estructura professional.

QUATRE ABSÈNCIES / Un dels hàndicaps en aquesta pretemporada és que és any mundialista i per tant Peñarroya haurà d'assumir l'absència de quatre dels seus jugadors. D'una banda Thomas Schreiner, que està concentrat amb la selecció austríaca disputant el Preeuropeu fins a finals d'agost. Més tard, cap a mitjans de setembre, arribaran els internacionals Georges Bogris i Román Martínez, que estan convocats per jugar el Mundial amb Grècia i Mèxic, respectivament. I tampoc s'espera durant un temps, almenys fins l'octubre, la presència d'Asier Zengotita, que va ser operat a principis d'agost del genoll dret. D'altra banda falta una incorporació a fer, la d'un pivot, que ha de caure en els pròxims dies per acabar de remodelar la plantilla.

QUATRE EQUIPS MÉS S'ACTIVEN / A més del MoraBanc han començat la pretemporada el Rio Natura Monbús, l'Estudiantes, el Laboral Kutxa i l'Unicaja de Màlaga, equip contra el qual debutarà el conjunt de Peñarroya el 4 d'octubre al Martín Carpena. Tots ells també amb la plantilla incomplerta, però sense els internacionals també es pot treballar. I pròximament ho faran l'UCAM Múrcia i l'Iberostar Tenerife.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT