PUBLICITAT

Els agents de circulació d'Escaldes tindran una assegurança addicional

  • Marín es partidària de retenir una part del salari per crear un fons mutu
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Agents de circulació amb uniforme de gala celebrant la seva Diada. Foto: TONY LARA

El comú d'Escaldes-Engordany està treballant per resoldre la contractació d'una assegurança complementària per als agents de circulació i poder complir així amb la Llei del cos. Segons va indicar la cònsol major, Trini Marín l'opció més probable és que es faci un «fons mutu», de manera que es descompti una part del salari dels agents per sufragar aquestes pòlisses. La corporació està consultant amb diverses asseguradores «perquè expliquin la millor manera de fer-ho i fer-ho el més correctament possible», va dir Marín a l'ANA.

La intenció és poder implantar-les al setembre o l'octubre després que la majoria reconegués en un Consell de Comú que no hi disposaven de la mateixa per als agents de circulació, la corporació va iniciar converses amb diverses empreses del sector per trobar la fórmula per complir amb la Llei 8/2005 que regula l'exercici dels agents.

NORMATIVA/El text estableix que els comuns han d'assegurar una indemnització proporcional al càrrec de cada membre del Servei de Circulació en casos d'invalidesa total o parcial, permanent o temporal, i mort durant l'exercici de les seves funcions. La llei indica que s'han de contractar les pòlisses oportunes que han de garantir la retribució íntegra del salari en cas de baixa per malaltia professional, amb la prohibició expressa de repercutir-ne o descomptar-ne el cost de les retribucions salarials. Tot i així, la normativa estableix també que els comuns poden optar per una cotització complementària a retenir de la nòmina o poden substituir la contractació per sistemes propis de protecció.

OPCIÓ/ L'opció per la qual es decanta Escaldes és la de retenir una part del salari per crear un «fons mutu» per contractar aquesta pòlissa. El Comú argumenta que a principis d'aquest any es va treure la complementària dels funcionaris, i per tant, no tindria sentit pagar l'assegurança dels agents quan als altres treballadors del Comú no se'ls sufraga.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT