PUBLICITAT

Containers plens de cors

  • Càritas destina els guanys de les vendes a altres programes socials de la mateixa entitat
JOSEP ROMERO
ESCALDES ENGORDANY

Periodic
Punt de recollida de roba de segona mà al container que Càritas té al pont de la Tosca a Escaldes-Engordany. Foto: TONY LARA

Cada cop són més les persones que donen roba que ja no fan servir amb finalitats solidàries. Més enllà de la imatge que pugui transmetre un container desbordat de peces al carrer, com ha passat en alguns moments determinats amb el bidó d'Encamp, el que queda palès és la gran sensibilitat de la ciutadania envers els més necessitats. I mai millor dit quan estem parlant de la mateixa marca de Càritas: el cor viu i que es belluga per part de cadascuna de les persones que amb aquest gest volen fer quelcom més que treure's de sobre la roba usada.

Al contenidor d'Encamp, gestionat per la deixalleria del Comú de la parròquia, s'hi afegeix el que hi ha al pont de la Tosca, a la borda Mandicó a Escaldes-Engordany, propietat de la mateixa ONG catòlica. Ara resta pendent l'insta lal·lació d'un tercer a la parròquia d'Andorra la Vella. L'any passat es va recollir un total de 32 tones de roba. Durant el que portem del 2014 els percentatges de recollida fan pensar que estaríem en xifres semblants a les del 2013 però amb una tendència a l'alça.

El destí de la roba

Totes les peces tenen un primer destí: el local de Càritas de la parròquia del Fener de la capital. 8 persones, 3 assalariades i 5 voluntàries concretament s'encarreguen de la seva gestió i manipulació. La roba passa per un primer triatge. Aquella de poca qualitat i poc aprofitable formarà part de l'excedent que des de fa vuit anys s'envia a l'associació Troballes vinculada a Càritas de Lleida.

La resta de les peces seran manipulades, planxades i destinades a la venda en la botiga que l'ONG té en la mateixa planta baixa de la parròquia. El preu de mitjana per peça oscil·la entre els 3 i els 4 euros, segons va explicar el director de Càritas d'Andorra, Agustí Font. Evidentment no cal dir-ho la roba és gratuïta per les persones que acreditin la seva necessitat, després que un equip de professionals facin les corresponents valoracions.

Els guanys que s'obtenen de la seva venda es destinen a altres programes socials de l'entitat com ara, per exemple, el Banc d'Aliments.

Nova botiga

La propera tardor s'inaugurarà oficialment la nova botiga de roba de segona mà que ja va obrir portes aquesta setmana al número set del carrer Alzinaret de la capital. El local ofereix roba i accesoris a preus molt assequibles, de totes les talles, per a homes, dones i nens. Funciona com un establiment comercial més i té una persona responsable que treballa com a venedora.

L'horari d'obertura és de dimarts a dissabte de dos quarts d'onze del matí a la una i mitja de la tarda, i de les quatre de la tarda a les vuit del vespre. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT