PUBLICITAT

Cinca defensa la banca

  • El Govern considera que l'afer Pujol no afectarà a les negociacions per tancar el CDI amb Espanya
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre portaveu, Jordi Cinca, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres,ahir. Foto: TONY LARA

el ministre portaveu, Jordi Cinca, va sortir ahir en defensa del sector bancari davant les crítiques rebudes els darrers dies per part d'alguns mitjans de comunicació espanyols, tot assegurant que « la plaça financera andorrana no es pot jutjar en base a un cas un concret». Cinca va explicar que divendres passat el cap de Govern, el ministre d'Exteriors i ell mateix van mantenir una reunió amb el conjunt d'entitats bancàries per parlar de l'última avaluació del Fòrum Global per a la transparència i l'intercanvi d'informació fiscal de l'OCDE i, tot que, segons Cinca, no va ser el tema principal, va reconèixer que van tractar l'afer Pujol.

A la trobada «van detectar la preocupació per part de la banca de la imatge que s'està donant del Principat». Més enllà, el portaveu va voler desvincular la reunió que ja estava programada de les informacions que estan apareixen durant les darreres setmanes. Al respecte va indicar que no es pot posar en dubte els «50 anys d'història i la credibilitat de la vàlua del sector». I és que per a Andorra es tracta «d'un tema menor no perquè ho digui el Govern, sinó perquè el crèdit i eficàcia de la banca andorrana l'avalen tots els organismes internacionals, com pot ser l'OCDE, entre d'altres». «Malbaratar un sector no té cap sentit pel cas d'una persona molt coneguda», va concloure.

CDI/En el cas de les negociacions que es mantenen per signar el Conveni de no doble imposició (CDI) amb Espanya, el portaveu governamental va insistir en que «no es veuran alterades per aquest cas, del qual està per veure d'on ha sortit i qui l'ha publicat».

MALA IMATGE/ Cinca va admetre que no és bo que Andorra aparegui als titulars de la premsa per una qüestió com aquesta perquè «acaba posant a l'aparador una qüestió que és menor en relació al que ha de ser l'essència d'Andorra». Tot i reconèixer que en els darrers anys s'hagin pogut produïr certes disfucions «no és cap secret que els convenis internacionals s'han anat vestit perquè això no succeeixi».

De la mateixa manera, va desmentir que la polèmica hagi afectat les relacions amb l'Estat espanyol i la Generalitat perquè «cal diferenciar les relacions entre Estats i governs i, en aquest cas, estan molt ben establertes». A més va manifestar que «s'ha de preservar per davant de tot el bon veïnatge» i que les «qüestions més particulars hauran de seguir el curs de la legalitat i Andorra col·laborarà en tot allò previst en els convenis que té signats».

En la mateixa línia va assenyalar que l'executiu veí, a través de la seva hisenda, ha fet les comprovacions que ha cregut convenients sempre en funció de la legislació vigent». Sobre la possibilitat que aquestes filtracions provoquin retirades de diners de la banca del país, Cinca va afirmar que «els efectes tan immediats que s'insinuen aquests dies no acostumen a ser habituals en un sector com aquest». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT