PUBLICITAT

Vives inaugurarà la restauració de Santa Maria d'Organyà

  • Es donaran a conèixer les restes d'unes pintures romàniques del segle XII
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Església de Santa Maria d'Organyà. Foto: BISBAT D'URGELL

L'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, presidirà el proper 15 d'agost la inauguració de les obres de restauració de l'Església de Santa Maria d'Organyà. L'acte es farà coincidir amb la missa solemne de la festa major de la localitat. Vives farà la benedicció de les obres en un acte on també hi haurà representants locals, comarcals, de la Diputació de Lleida i de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, tal com ha donat a conèixer el Bisbat d'Urgell en un comunicat de premsa.

Les obres a la col·legiata de Santa Maria d'Organyà es van iniciar l'any 2002, amb la consolidació de l'estructura i la substitució de la teulada del temple. Posteriorment, i al llarg d'aquests anys, s'ha anat fent una important renovació a l'interior de la nau.

Amb aquesta actuació s'ha pogut restablir l'absis, per tal de donar context a les restes d'unes pintures romàniques datades del segle XII. D'altra banda, en la darrera fase de restauració s'han fet intervencions en el mateix absis, per tal de protegir aquestes pintures i s'han fet sanejaments de parets i un nou paviment al presbiteri. També s'ha dut a terme una renovació de la il·luminació i s'hi ha instal·lat calefacció.

Tal com remarcava el comunicat de premsa, aquesta col·legiata «és de gran importància històrica pel Bisbat i també per Catalunya», ja que es considera que és on es van escriure les Homilies d'Organyà. Tot plegat ha tingut un cost de 150.000 euros, que s'han obtingut a través de donatius populars a la parròquia i del finançament del programa europeu Leader i de l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT