PUBLICITAT

Sada fitxa i és presentat: «L'ambició i la il·lusió faran gran aquest club»

  • L'exbase del Barça, que signa per dues campanyes, va ser ?trending topic' a Espanya durant tot el matí
IVÁN MOURE
andorra la vella

Periodic
Aixàs, Sada i Solana, a la seu central de MoraBanc durant la presentació del nou fitxatge del BC Andorra, ahir al migdia Foto: tony lara

Víctor Sada és des d'ahir al matí nou jugador del BC MoraBanc Andorra i de fet, a les dotze del migdia ja estava en terres del Principat per ser presentat. La incorporació de l'exbase del Barça va provocar una revolució a internet, fins el punt de convertir-se en trending topic a twitter.

Sada, de 30 anys, també va fer soroll en el cor d'Andorra la Vella. Es va fotografiar amb la samarreta que vestirà durant les dues pròximes temporades a la seu central de MoraBanc, en ple carrer Meritxell i allò va generar interès per a la gent que passejava per allà en hora punta. Ja a dins, davant dels micròfons, no va dubtar a explicar perquè s'ha decantat pel club tricolor: «Confiança. Aquesta és la paraula. Aquest és el club que més ha confiat en fer-me veure la importància que tindria aquí i a mi, quan em donen confiança, m'agrada tornar-la amb molta més quantitat». Tot i que el seu fitxatge s'ha fet esperar, la nova estrella del BCA va deixar clar: «He tingut altres ofertes i sé que l'operació s'ha allargat, però fa dies que el meu cap pensa en andorrà». I per acabar de fer quallar les seves paraules, va ser clar: «Vinc del Barça però l' ambició i la il·lusió que hi ha al MoraBanc és el que farà que siguem un club gran».

Un dels culpables del seu nou destí és Jordi Trías, amb qui va coincidir al Barça no fa gaire: «Esperem viure junts una altra gran època. Jo miro com està tot abans de decidir-me i la seva paraula ha estat important». Tant, que fins i tot va destacar: «Ja em sento com a casa. A Blanch i Navarro també els conec, he parlat amb Peñarroya i han sigut unes primeres paraules molt bones... La veritat és que he tingut tot tipus de facilitats per sentir-me com a casa».

El salt que fa és important. I ell n'és conscient. Format a les categories inferiors del Barça, va debutar amb el primer equip al 2003 i allà va mantenir-se fins el 2006 que, sense pes a l'equip va fitxar per l'Akasvayu Girona. Dues temporades van ser suficients per viure una segona etapa de blaugrana fins aquest estiu. Pel mig ha acumulat una Eurolliga, una Eurocopa FIBA, cinc lligues ACB, tres Copes del Rey, quatre Supercopes d'Espanya i amb la selecció espanyola va guanyar l'Eurobasket del 2011 i va ser plata als Jocs Olímpics de Londres 2012. «El canvi és gran i em costarà una mica adaptar-me perquè són molts anys amb l'objectiu de guanyar títols. Aquí no lluitaré per títols tan importats però sí per partits importants, i per créixer i demostrar que Andorra pot tenir un gran equip». I és que una persona que acumula més d'una dècada jugant a l'ACB ja sap de què en parla quan va ser preguntat per quin pot ser el límit d'aquest MoraBanc Andorra: «Hi ha 4 o 5 equips que sempre estan a dalt. Hi ha dos o tres més amb opcions de play-off i la resta, si fas les coses bé, pots viure en la zona tranquil·la».

A nivell individual, també té clar què pot oferir. «Jo ja no haig de demostrar res; en tot cas a mi mateix, que en els últims anys al Barça no m'ha anat com volia. M'agrada que aquí no hauré de limitar-me a complir un rol que al Barça tenia més definit. Tenim temps suficient per conèixer-nos i agafar el to físic adequat perquè des del primer partit de lliga haurem d'estar a un gran nivell».

El gran valedor d'aquest fitxatge, Francesc Solana, no va dubtar a assenyalar: «Serà el nostre base referent. Hem insistit, hem tingut paciència i hem treballat molt perquè vingui i ara som mol feliços. Esperem que dins les espectatives de l'equip ens aporti lideratge, consistència i sabert estar en els moments complicats». De la seva banda el president, Gorka Aixàs, va indicar: «Aquest fitxatge representa la credibilitat del nostre projecte. Que vingui aquí després del Barça és il·lusionant». H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT