PUBLICITAT

Ferrer alerta que la Regla d'or «vulnera» principis democràtics

  • La cònsol critica la rellevància que adquireix el Tribunal de Comptes, «que pot destituir un Govern»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ferrer, durant una entrevista recent Foto: TONY LARA

La cònsol d'Andorra la Vella considera que la Regla d'or «vulnera alguns principis de l'essència de la democràcia». La mandatària comunal va assegurar que veu amb bons ulls l'objectiu de la proposició de llei de sostenibilitat de les finances públiques i d'estabilitat pressupostària i fiscal presentada pel grup parlamentari demòcrata. Tot i això, considera que caldrà modificar alguns aspectes, via esmena, per corregir aquestes vulneracions.

Ferrer va plantejar que, com a principi, està «totalment d'acord» amb l'objectiu de la Regla d'or, és a dir a que «s'estableixin límits d'endeutament i que segons quin tipus d'inversions hagin de passar una sèrie de controls i plans de finançament paral·lels». Malgrat tot, no veu clar com es vol materialitzar aquest principi en una llei i, remarcant que encara ha d'analitzar la qüestió a fons, va afegir en una entrevista a l'ANA que amb el que s'ha presentat ara «hi haurà coses que s'hauran d'intentar revisar, ja que no s'aconsegueix ben bé l'objectiu perseguit».

Ferrer va detallar que es «vulnera el principi de sobirania popular i com exerceix el poder polític la sobirania popular a través dels representants legalment elegits en unes urnes, de forma democràtica i en base a un programa polític, que és l'essència de la democràcia».

Un dels aspectes que duu a la cònsol a fer aquesta afirmació és la rellevància que es vol donar al Tribunal de Comptes, ja que creu que «és un òrgan que no és responsable davant de ningú però que pot destituir un Govern o un Comú». «Nosaltres, en canvi, som responsables, primer davant del ciutadà i després davant dels òrgans de l'Estat, com ara el poder judicial», va afegir.

És per això que ha considerat que «possiblement s'hauran de fer esmenes». La cònsol va recordar que els comuns no tenen competències per introduir-ne, de manera que «l'únic que podem fer és proposar-les als grups parlamentaris.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT