PUBLICITAT

Espanya perd 1.100 milions pel tabac de contraban

  • Detingudes tres persones amb cigarretes per valor de 38.650 ?
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els 9.000 paquets decomissats. Foto: GUÀRDIA CIVIL

Un estudi realitzat per Ipsos Marketing assegura que el 13% dels paquets de tabac consumits l'any passat pels fumadors espanyols provenien del contraban, un fet que es va traduir en unes pèrdues de 1.100 milions d'euros per a les arques públiques espanyoles,

Les zones que presenten més risc d'entrada de tabac il·lícit són Catalunya, Canàries, Galícia i la frontera amb Gibraltar. En el cas de Catalunya, el tabac prové d'Andorra i també a través del Port de Barcelona. El tabac andorrà, juntament amb el de Gibraltar, és el que més s'introdueix mitjançant contraban a Espanya.

TRES detinguts a la seu / Un exemple d'aquest contraban el trobem en l'operació del passat 7 d'agost feta pública ahir per la Guàrdia Civil. Es va detenir a tres persones veïnes de la Seu d'Urgell per contraban de tabac valorat en 38.650 euros (9.000 paquets en total) i per pertinença a organització criminal, així com per atemptat a agent de l'autoritat i contra la seguretat vial.

Els fets van tenir lloc quan els agents de la Guàrdia Civil van detectar tres vehicles sospitosos circulant per la carretera de la Seu d'Urgell a Tuixent. Els agents van reconèixer els conductors, coneguts a Andorra per antecedents de contraban de tabac, i van observar uns paquets negres que els van fer sospitar que es tractés de tabac de contraban procedent d'Andorra. Dos dels conductors van poder fugir (deixant els vehicles i el tabac) però posteriorment van ser detinguts als seus domicilis de la Seu. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT